Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Cacic, Atso’yu Ziyaret Etti

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, ATSO’yu ziyaret etti.

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Cacic, Atso’yu Ziyaret Etti
Hırvatistan Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic kalabalık bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, aralarında Turizm Bakanı Yardımcısı Oleg Valjalo, Yatırımlardan Sorumlu Ekonomi Bakanı Yardımcısı, Hırvat Parlamento Milletvekili Darko Lorencin ile Yatırım ve Rekabetçilik Ajansı Başkanı Damir Novinic ve Hırvat işadamlarının da yer aldığı heyete Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

Antalya’nın kitle turizminde dünya çapında bir marka konumunda olduğunu belirten Budak, kültür ve tarih turizmi alanında ise potansiyelin tam olarak ortaya çıkarılamadığından ve bu alanda ATSO olarak yaptıkları çalışmalardan sözetti. Antalya’nın tarımda Türkiye’nin öncü kentlerinden olduğunu, Organize Sanayi ve Serbest Bölge’de dünya çapında firmaların faaliyet gösterdiğini belirten Budak, “Oda olarak Hırvatistan ile Antalya arasındaki ticareti ve kültürel ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

TÜRK YATIRIMLARINA ÖVGÜ

Hırvatistan Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic de iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağların çok kuvvetli olduğunu belirterek, bu ilişkileri ekonomik işbirlikleri ile güçlendirmek gerektiğini kaydetti.

Hırvatistan’da Türk yatırımlarının arttığını belirten Cacic, özellikle Rixos ve Doğuş Grubu’nun yatırımlarını överek, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacakları yaklaşık 500 milyon Euro tutarındaki bir yatırım için de yine Türk işadamlarını beklediklerini kaydetti.

Antalya’da turizmin yanı sıra tarım sektörünün de çok gelişmiş olduğunu gözlemlediğini berirten Cacic, ATSO Başkanı Budak’tan bu konuda bilgi aldı. Antalya’daki toplam örtü altı tarım alanının Hırvatistan’nın toplam tarım alanlarından iki kat büyük olduğunu belirten Cacic, “Antalya’nın turizm ve tarım alanındaki deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.

Görüşmede ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Ali Peker, Kenan Çelik, Cihangir Deniz de hazır bulundular. Budak ziyaretin anısına Cacic’e üzerinde Kaleiçi’nden bir figürün bulunduğu tabak ve içerisinde Antalya’ya ilişkin bilgilerin bulunduğu bir çanta hediye etti .
Kaynak: İHA