Sinan Aygün: Kapitalizmin Temsilcisiyim, Beni Para İlgilendirir

Ergenekon davasında savunma yapan sanık CHP milletvekili Sinan Aygün, darbe ile suçlandığını söyledi.

Aygün , " Benim darbe ile işim olmaz . Ben , kapitalizmin temsilcisiyim . Beni , para ilgilendiriyor . " dedi . Aygün , suç işlediği iddia edilen tarihlerde ekonomik krizin yaklaştığını , bu konuda da elinden geldiğince insanları ve kurumları her ortamda uyarmaya çalıştığını öne sürdü .


İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen ikinci Ergenekon davasının 151 . duruşmada ; Mustafa Balbay , İbrahim Şahin , Tuncay Özkan ve Hasan Atilla Uğur`un da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık hazır bulundu . Tutuksuz sanıklardan da CHP milletvekili Sinan Aygün , Ersin Gönenci , Oğuzhan Sağıroğlu , Erol Mütercimler , Hüseyin Nazlıkul ve Mehmet Ali Çelebi de duruşmaya katıldı . Tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal , Levent Ersöz , Fatih Hilmioğlu ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi .


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese , tutuksuz sanlardan CHP milletvekili Sinan Aygün`ün ifadesinin büyük bir bölümünün alındığını , ancak sonraki duruşmada izin aldığı için ifadesini tamamlayamadığını hatırlattı . Başkan Özese tarafından savunmasını tamamlaması istenen Aygün , hazırladıkları bazı kanun tasarılarını sunmak gibi TBMM çalışmaları olduğu için mahkemeden izin aldığını belirterek mahkemenin bu konudaki anlayışı için teşekkür ettiğini dile getirdi .

Sinan Aygün , kendisi ile alakalı iddianamede yer alan ve evinden çıkan dijital verilere ilişkin 3 Harddisk ( HDD ) ile iş yerinde çalışanlara ait bilgisayarların 4 HDD`sinin de aralarında bulunduğu dijital verilerle ilgili bilirkişi raporu bulunduğunu söyledi . Aygün , raporda evindeki HDD`lerden 2`si ile işyerindeki HDD`lerden 2`sinde iddia edilen suçla alakalı herhangi bir delil elde edilemediğinin belirtildiğini söyledi .


Darbeye teşvik etmek ve AK Parti hükümetinin kapatılması için faaliyette bulunmakla suçlandığını belirten Aygün , suç tarihi denilen dönemlerde yaptığı konuşmaların hepsinde de insanları öncelikle itidale çağırdığını söyledi . Darbeye zemin hazırlamakla suçlandığını söyleyen Aygün , bu suçlamayla ilgili olarak " E-muhtıra deniliyor buna . Teknoloji devri olduğu için böyle deniliyor . Bunun yalın ifadesi muhtıradır . Muhtıradan sonra da darbe gelir . Ben hiçbir dönemde darbe istemedim . Her zaman demokratik yollardan çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını söyledim . İyi ki e-muhtıra verilmiş gibi bir tavır içinde olmadım , oh canıma değsin demedim . " ifadesini kullandı .


AK Parti`nin kapatılması için faaliyet yürüttüğü iddialarını reddeden Aygün , " Henüz AK Parti ortada yokken 23 Haziran 2001 tarihinde Fazilet Partisi`nin kapatılması ile ilgili yaptığım konuşmalarda parti kapatılmasına karşı olduğumu söylemiştim . Parti kapatılması sadece tabelacılara , boya badanacılara yarar . Zira kapanan partiler , isimlerinin birer ikişer harfini değiştiriyorlar . Tabelacılar da bu işleri yapıyor . " dedi .



EKONOMİ KONUSUNDA BENDEN AKILLISI YOK

Parti kapatılması ile işinin olmadığını söyleyen Aygün , " Ben kapitalizmin temsilcisiyim . Beni para ilgilendiriyor . İşim ekonomi . Dolar Ocak ayında yükselirse Türkiye batar dedim . Bunu önceden söyleyerek insanları uyardım . Eğer dolar bin Lira yükselse ben de şu an karşınızda olamazdım . Karşılıksız çekten cezaevinde olurdum . Çünkü çeklerimi ödeyemezdim . " dedi . Aygün , ekonomik kriz konusunda önceden yaptığı tespitleri her yerde dile getirebileceğini , gerekirse bu uyarıları bağırarak bile söyleyebileceğini dile getirdi .


Sanık Aygün , konuşmasının devamında , " Bana kimse talimat veremez . Bana akıl verecek adam benden akıllı olmalı . Oysa ekonomi konusunda benden akıllı adam yok . Her öngörüm gerçekleşti . Her dediğim çıktı . " diye konuştu .