'İncinebilir Gruplar ve Özellikle Kadınlar Projesi Çalıştayı' Yapıldı

'AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması' projesi kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.

'İncinebilir Gruplar ve Özellikle Kadınlar Projesi Çalıştayı' Yapıldı

Çankırı Büyük Otel’deki çalıştaya Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Hüseyin Başol Güleç, Mustafa Üçkuyu, Mehmet Firik ile Proje Danışmanı Özlem Tüfekçi katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, böyle faydalı projeler Çankırı’da yapıldığı için mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kadınların tehdit alan grubun başında olduğunu belirten Özcan, "Bu tür çalışmaların, korunmaya katkı sağlayacağına inanıyorum. İnşallah olumlu sonuçlar çıkacaktır. Emekleri bulunan, başta mülkiye başmüfettişleri olmak üzere, bütün proje çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz." ifadelerini kullandı.

Proje hakkında genel bilgi veren Mülkiye Başmüfettişi Dr. Hüseyin Başol Güleç de projenin Türkiye genelinde 11 ili kapsadığını söyledi. Çankırı’nın da bu kapsamda yer almasının nedenlerinden bir tanesinin, daha önce ulaşılmamış bir yer olması ile birlikte kadına şiddet olaylarının görüldüğü yerler arasında olduğunu ifade etti.

Güleç, "Programımızda, zaman zaman ufak çaplı değişiklikler yapıyoruz. 11 ilde çalıştaylar düzenliyoruz. Sadece bu çalıştaylarda değil yapmış olduğumuz diğer projelerde de kadına şiddetin nasıl önlenebilir çabası içerisindeyiz.” dedi.

Çankırı’da kadına şiddet uygulandığı zaman herhangi bir kadın sığınma evinin olmamasının vurgu yapıldığı toplantıda söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Demir ise bu problemin sadece Çankırı’nın bir sorunu olduğunu ifade etti.

Çalıştayda oluşturulan gruplar, örnek bir olay üzerinde tehdit altında bulunan kişiler ve kadınların nasıl koruma altına alınması gerektiğini, devletin organlarının bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tartışarak fikirlerini çalıştaya katılanlar ile paylaştı. Çalıştayda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin almış olduğu kararlar da incelendi. Çalıştayın sonunda ise değerlendirmeler ve alınan kararlar açıklandı.