Denizli Belediye Başkanı Zolan: Karakurt Mahallesi’nin Sorunları Çözülecek

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2009 yerel seçimlerinden sonra belediyeye bağlanan Karakurt Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, problemlerinin çözüleceğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Zolan: Karakurt Mahallesi’nin Sorunları Çözülecek
Zolan , başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle Karakurt’a giderek mahalle sakinleriyle biraraya geldi . Kahvehanedeki toplantıya , vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi .


Başkan Zolan , sohbet sonunda problemlerin kanalizasyon , okul , tarımsal sulama suyu ve mezarlık yapımıyla ilgili konularda birleştiğini belirtti . Sürekli olarak yeni bağlanan belde ve köylere giderek sıkıntıları yerinde görmeye çalıştığını ifade eden Zolan , “Karakurt’un çözülmeyen bir tek sorunu kalmayacak . Bilindiği üzere 1995’ten beri baraj koruma alanında kalan bölgelerde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak mevcut yapılar korunabilir . Eklenti yapılmaksızın boyama , tamirat gibi işlerinizi yapabilirsiniz . Burada yeni bir yapılaşma mümkün değildir . Yeni yapılarınızı , Yeni Karakurt olarak bilinen yukarı bölgeye yapmanızı öngörüyoruz . ” dedi .


Başkan Zolan kanalizasyon , sulama suyu , okul ve mezarlık konusundaki ihtiyaçların giderileceğini belirterek , “Bağbaşı’ndan akan suyun daha fazla alanda sulama amaçlı kullanılması için üzerimize düşeni yapacağız . Cazibeyle sulanıyorsa cazibeyle , olmuyorsa elektrikle suyu tarlalara ulaştırmaya çalışırız . Hukuki sorun yoksa bunu çözeriz . Sizden isteğimiz , elektrik maliyeti olursa bunları paylaşmanızdır . Belediyemize ait yeni yerleşim bölgesinde gösterilen okul alanını da eğitime bağlayacağız . Muhtarımız , baraj kenarındaki 5 dönümlük alanın park yapılmasını istiyor . Elbette en kısa sürede en güzel parklardan birini buraya yapacağız . Planlamayla ilgili sıkıntı yoksa kanalizasyonunu hemen çözeriz . Mezarlık yeri için de talimat verdim , en kısa sürede çözüme kavuşacak . ” diye konuştu .