Anter Anter Yarın Vatandaşlık İçin Başvuracakdiyarbakır

Öldürülen Yazar Musa Anter`in oğlu Anter Anter, yarın belgeleri doldurup İçişleri Bakanlığına teslim edeceğini bildirdi.

Hakkında 21 yıl önce verilen ' ' Türkiye ' ye giriş yasağı ' ' nedeniyle yurda gelemeyen Anter , babasının 1992 yılında öldürüldüğü yerdeki ' ' Musa Anter Anıtı ' ' nı ziyaret etti .

Kardeşi Dicle Anter ve dayısının oğlu İsmet İlhan ile babasının öldürüldüğü Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi ' ne gelen Anter Anter , basın mensuplarına yaptığı açıklamada , babasını öldürenlerin peşinde olacaklarını söyledi .

Anter , sorunların diyalogla çözüleceğini , acıların durması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek , ' ' Bu böyle gitmez . Barış içerisinde yaşamamız lazım artık ' ' dedi .

Türkiye ' de çok farklı duygular yaşadığını , Türk vatandaşlığı için de gereken başvuruyu yarın yapacağını bildiren Anter Anter , şöyle konuştu : ' ' Yarın belgeleri doldurup İçişleri Bakanlığı ' na teslim ediyorum . İnşallah yakında yeni vatandaşlığım çıkar , ben de sizlerin arasında olurum . Babamla bir evlat olarak çok fazla bir arada kalamadım . Çünkü babamın ömrü hapislerde geçti . Bizlerden ayrı kaldı . Sonra ben 43 yıl İsveç ' te kaldım . Babamla görüşemedim . Turgut Özal döneminde , şimdi ki gibi bir izin ile geldim . Babamla o zaman beraber vakit geçirdik . O 4 yıl süresince babamdan hakikatten 40 üniversite bitirmiş gibi bilgi aldım . ' ' Bir gazetecinin gelecekle ilgili planlarını sorması üzerine Anter , ' ' Hele bir geleyim , vatanımda halkımla birlikte yaşayayım . Ben İsveç vatandaşıyım . 43 yılım orada geçti . Çocuklarım , torunlarım hepsi orada . Onlarla da beraber olacağım tabi ki . Ben artık İsveç ' ten sıkıldım , memleketimi çok özledim . 67 yaşındayım ve emekliyim . Ben artık halkın içine girmek istiyorum . Sizleri çok özledim ' ' dedi .
Kaynak: AA