Tayland'da Film Festivali Coşkusu

Bu sene düzenlenmeye başlanan Tayland Hua Hin Film Festivali, dünyaca ünlü yıldızların da katılımıyla büyük ilgi topladı.

  Festivalin bu geceki kapanış programında Leon , Nikita ve 5 . Element gibi ünlü filmlerin Fransız yönetmeni Luc Besson ve Hong Kong`lu aktris Michelle Yeoh , The Lady isimli filmlerini tanıtacaklar . Film Birmanyalı kadın eylemci Aung San Suu Kyi ve yazar Michael Aris arasında yaşanan gerçek bir aşk hikâyesini anlatıyor . Ünlü Kanadalı aktör Ryan Gosling ise ünlü Tayland dövüş sanatı Muay Thai`nin merkezinde bulunduğu Only God Forgives isimli filmiyle festivale katıldı

Cuma gecesi yapılan festival açılışında plaja kırmızı halı serildi . Festivalin düzenleyicileri 50`den fazla Asya ve Hollywood filmlerinin gösterileceği festivale 15 binden fazla kişinin katılımını bekliyor . Film gösterimlerinin yanı sıra yapılan seminerlerde sinemacılar deneyimlerini aktarıp tartışıyorlar . Seminerlerde yeni teknolojilerin film çekimini ve filmlerin kitleye ulaşmasını kolaylaştırdığı ifade edilen konular arasındaydı .

Alacakaranlık serisiyle tanınan ünlü aktör Alex Meraz , Tayland`da günlerini nasıl geçirdiğini " Maymunları muzla besledim , pek çok şahane Tayland yemeği yedim ve biraz Tayca konuştum " ifadeleriyle anlattı

Hollywood`da pek çok filmde imzası bulunan yardımcı yönetmen David Cluck ise Tayland`ı çok sevdiğini " Bu ülkede gerçekten eğleniyorum . Adeta benim ikinci evim oldu . Muhteşem Hua Hin halkı ve Tayland Film Federasyonu bizi çok rahat ettiriyor " sözleriyle belirtti .
Kaynak: İHA