Sun Gazetesi Muhabirlerine Gözaltılondra

İngiliz polisi, Sun gazetesinin ofisinde arama yaparak, dört gazeteci ile bir polis memurunu gözaltına aldı.

  Medya patronu Rupert Murdoch ' ın sahibi olduğu News Corporation grubuna bağlı olan ve İngiltere ' nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi olan Sun , sansasyonel haber amaçlı polise ödeme yapmak ve rüşvet vermek iddiasıyla suçlanıyor .

İngiliz basınında yer alan haberlerde , gözaltına alınan dört gazetecinin Sun gazetesinin haber müdürü Chris Pharo , editörü Mike Sullivan , eski editör yardımcısı Fergus Shanahan ve eski editörü Graham Dudman olduğu bildirildi .

Polis , gözaltıların yürütülen " Elveden Operasyonu " kapsamında , News Corporation şirketinin kendilerine sağladığı bilgi çerçevesinde yapıldığını açıkladı .

Basın , gözaltıların Sun gazetesinin " The Sun on Sunday " isimli pazar gazetesi çıkarmaya hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmesine dikkati çekiyor . Sun gazetesinin eski editörü Rebekah Brooks , daha önce parlamentoda verdiği ifadede haber kaynağı amaçlı , polise kimi zaman ödeme yaptıklarını söylemişti .

İngiltere ' de geçen yıl ortaya çıkan telekulak skandalı çerçevesinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde şimdiye kadar 28 kişi gözaltına alındı . 28 kişiden 2 ' si serbest bırakılırken , 26 ' sı şartlı tahliye edildi .

Gözaltına alınan kişiler arasında News International şirketinin eski üst yöneticisi ( CEO ) Rebekah Brooks ile Başbakanlık eski iletişim danışmanı ve telekulak skandalı nedeniyle kapatılan 168 yıllık News of the World gazetesinin eski editörü Andy Coulson da vardı .

Gazetecilerin polise yaptığı " uygunsuz " ödemeleri inceleyen ve soruşturan " Elveden Operasyonu " çerçevesinde şimdiye kadar 14 kişi gözaltına alındı .

İngiltere ' de ayrıca , basının polis ve siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı Leveson soruşturması devam ediyor .
Kaynak: AA