“erzurum Günleri” Hazırlık Toplantısı Etso’da Yapıldı (tekrar)

Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından, 16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Erzurum Günleri” isimli organizasyonla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirildi.

“erzurum Günleri” Hazırlık Toplantısı Etso’da Yapıldı (tekrar)
  Vali Yardımcısı Özgür Arslan başkanlığında ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda yapılan toplantıya , ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın yanı sıra Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu yetkilileri ile belediyeler , oteller , ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı . Erzurum’un kültürel , ekonomik ve turizm potansiyelinin tanıtılacağı organizasyonla ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Yardımcısı Özgür Arslan , etkinliğin amacına ulaşabilmesi için her kurumun üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi . Vali Yardımcısı Arslan ayrıca , 28 Ocak - 6 Şubat 2012 tarihleri arasında 25 . Üniversiteler arası Kış Oyunları’nın yıl dönümü münasebetiyle Erzurum’da düzenlenecek Erzurum Kış Sporları Festivali’nin hemen ardından Ankara’da böyle bir tanıtım etkinliğinin düzenlenmesinin de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı . Vali Yardımcısı Arslan , “Yılda yaklaşık 200 bin turistin geldiği Erzurum’un tanıtımının daha geniş kitlelere yapılarak en azından 1 milyon turist hedefine ulaşmak için çalışmalıyız . ” dediÖzgür Arslan’ın ardından konuşan Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nevrettin Çağlar ise , söz konusu organizasyona mümkün mertebe yoğun bir katılım sağlanması için çaba gösterdiklerini belirterek , bu etkinliğin ileride yapılacak daha geniş çaplı toplantıların ve birlikteliklerin temelini oluşturacağını dile getirdi . Toplantıda daha sonra konuşan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da , Erzurum’un tanıtımı amacıyla düzenlenen bu organizasyona ildeki bütün sivil toplum örgütlerinin bütçelerinin ve imkanlarının elverdiği ölçüde katkıda bulunacağına inandığını ifade ederek , etkinlikle ilgili detay çalışmalara vakit geçirilmeden başlanması gerektiğinin altını çizdi . Son yıllarda kış turizmi alanında yapılan yatırımlar göz önüne alınarak ilin özellikle kış turizmi anlamında daha iyi tanıtımının yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Özakalın , bu tür organizasyonların yurt içi ve yurt dışında süreklilik kazanmasının şart olduğunu söyledi . Toplantıda daha sonra federasyon yetkilileriyle diğer katılımcılar arasında organizasyon öncesinde yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi

Toplantıda ETSO , ETB , ESOB ve OSB temsilcileri organizasyonda ortak bir çalışma yaparak Erzurum`un markalarını Ankara`da tanıtma kararı aldılar .
Kaynak: İHA