Erdoğan: Uludere’de Ölen 34 Kişinin Ailesine 123 Bin Lira Tazminat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de yakınlarını kaybedenlere terör tazminatı ödemesi için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Erdoğan: Uludere’de Ölen 34 Kişinin Ailesine 123 Bin Lira Tazminat
  “Ölen her bir kardeşimiz için 23 bin 150 lirayı gönderdik . Başbakanlık hesaplarından 100 bin lirayı da gönderdik . ” diyen Erdoğan , şu an itibariyle her aileye 123 bin lira ödediklerini aktardı . Erdoğan , “Bu paranın ölenleri geri getirmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz . Yaraları sarmak gönülleri kazanabilmektedir . ” diye konuştu .


AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan , 28 Aralık günü Şırnak Uludere’de son derece talihsiz bir olay yaşandığını , 34 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti . CHP , BDP ve PKK ile medyanın siyasi rant amaçlı çalışmalarına rağmen hükümetin soğukkanlı bir şekilde acıyı paylaşan tutum sergilediğini aktaran Erdoğan , “Aradan geçen bir ay içinde samimiyetsizlikle kenara çekilenler tüm imkanlarımızla meseleyi takip ediyoruz ve edeceğiz . Biz Uludere’de yaşananların aydınlatılması için tüm imkanları seferber ediyoruz . ” dedi .




TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KATLİAMLARINA GÖZ YUMANLAR ULUDERE’DE TİMSAH GÖZYAŞI AKITTI

Başbakan Erdoğan , Uludere’de acıyı suiistimal edenleri sert bir dille eleştirerek şu soruları sordu : “Uludere’de köylerde benim evlat acısı çeken vatandaşlarımı istismar edenler acaba Hakkari’de geçenlerde polis otobüsüne saldırırken öldürdükleri Zeki Yeşil kardeşimin , Bingöl’dek çocuklarını korumak için şehit olan Hatice Belgin kardeşimin , Batman’da Mizgin Doru kardeşimin hesabını verebilecekler mi? Uludere olayından sonra vicdan kavramını hatırladılar . Daha önce vicdanınız nerede? O gözyaşını Hatice Belgin için neden dökmediniz? Mizgin Doru ve karnındaki bebeği için neden dökmediniz? Molotofla yakılarak öldürülen kızımız insan değil miydi? Neden tek kelime etmediniz? 14-15 yaşında dağa gönderilen ölmek ve öldürmek için robot haline getirilen o çocuklar gözyaşları dökülmek için çocuk değil miydi? O mağaralarda o çocuklar ne yer ne içer? Gençlere dağı neden adres olarak gösterirsiniz? Ni için tek yol silah tek yol ölüm derseniz? Uludere için güvercin oldunuz , gözyaşı döktünüz . Diyarbakır’da örgüt tarafından katledilen 5 kız için örgüte tek söz söylemediniz? Yazılı ve görsel medya ; niye bunları konuşmuyorsunuz? Terör örgütünün katliamlarına göz yumanların Uludere`de akıttıkları göz yaşı timsahların gözyaşıdır . ”

Uludere’deki acılı ailelerin bunların iki yüzünü görmesini isteyen Erdoğan , “Biz böyle bir çifte standarta asla tenezzül etmedik . Biz bu yola analar ağlamasın diye çıktık . 5 yıldır annemi görmüyorum diyen çocuğun hıçkırıklarla ağladığını gördünüz değil mi?” dedi .




" TAZMİNAT ULUDERE OLAYININ ÜZERİNİ ÖRTMEK AMAÇLI DEĞİL , SORUŞTURMA SÜRÜYOR "

Uludure meselesinin de Hrant Dink cinayetinin de devletin derin dehlizlerinde kaybolmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan değerlendirmelerini şöyle sürdürdü : “Biz bu konularda kimsenin yol göstermesine ihtiyaç duymayız . Vicdanları rahatlatacak adımları atmazsak , hakkı mazlum , masum suretlerin gözümüzün önünde kaybolmayacağını çok iyi biliyoruz . Uludere hadisesini her boyutuyla inceletiyoruz . Olayın tüm boyutlarıyla aydınlığa kavuşturulması için her şeyi yapıyoruz . Bölgede benzer hadiselerin yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz . Uludere’de yakınlarını kaybedenlerin yakınlarını terör tazminatı ödemesi için her bir kardeşimiz için 23 bin 150 lirayı gönderdik . Başbakanlık hesaplarından 100 bin lirayı da gönderdik . Şu an itibariyle her aileye 123 bin lira ödüyoruz . Bu paranın ölenleri geri getirmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz . Yaraları sarmak gönülleri kazanabilmektedir . Bunlar meselenin üzerini örtme amaçlı değildir . Soruşturmalar hassasiyetle sürüyor . Aynı şekilde Hrant Dink davasının vicdanları rahatlatacak süreç işletilecektir . Yürütme olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirecek . ”