Azerbaycan, Fransa Senatosunun Kararını Şiddetle Kınadı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa senatosunda kabul edilen ve sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasayı şiddetle kınandığını açıkladı.

 



Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı , Fransa senatosunda sözde Ermeni soykırımı iddialarını reddedenler için hapis ve para cezası öngören yasa tasarısının kabul etmesi üzerine bir açıklama yayınladı . Kararın şaşkınlıkla karşılandığını ifade eden Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı , yasayı şiddetle kınadıklarını bildirdi . Açıklamada , “Fransa senatosunun demokrasi , insan hakları , ifade özgürlüğü prensipleri ile çelişen tek taraflı kararı , bu ülkenin bölgesel süreçlere katılmasına ciddi zarar verebilir ve bir dizi beklenmedik sonuçlar doğurabilir . ” denildi .



Açıklama şöyle devam etti : “20 . yüzyılın sonlarında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal etmesi ve yaklaşık bir milyon Azerbaycanlının haklarının çiğnenmesini görmezden gelen Fransa parlamentolarının bu kararını siyasi amaçlarla kabul etmesi , Fransa’nın objektifliğini şüpheye düşürüyor . Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı , bir daha Fransa senatosunun kararını kınarken , Fransa’ya tarihe tarafsız bakma ve bu türlü konuları siyasi oyuna çevirmeme çağrısı yapıyor . ”