Nişantaşı’nın Lüks Köpekleri İşe Giden Genci Isırdı

Şişli Maçka Parkı’nda işe giden genç, Rus bakıcıların gezdirdiği köpekler tarafından ısırıldı.

Kasığından yaralanan genç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, olaydan sonra kaçan bakıcıyı ve köpekleri arıyor.

Üzücü olay Şişli Evlendirme Dairesi Parkı’nda meydana geldi. Akşam saatlerinde işe gitmekte olan Mehmet Karaca isimli genç, Nişantaşı sakinlerinin Rus bakıcılara emanet ettiği ve masrafları bir çok işçinin maaşından yüksek olan köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden biri Karaca’nın kasığından ısırdı. Köpeklerin saldırısını uzaktan izleyen bakıcı, olayın ardından köpekleri alarak kaçtı. Acılar içinde kıvranan Karaca, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen emniyet güçleri Karaca’nın ifadeleri doğrultusunda kaçan bakıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.
Başından geçenleri anlatan Mehmet Karaca, parktan geçerken köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti. Karaca, “Köpekler salınıktı. Bir anda 10 tane köpek saldırdı. Bir tanesi ısırdı.” dedi. Köpeklerin evcil olduğunu sanarak kaçmadığını belirten Karaca, “Bir tane bakıcısı vardı, o da engel olmadı. Isırıyorsa neden serbest bırakmışlar.?” şeklinde tepki gösterdi.

Karaca’ya ilk müdahale olay yerine gelen ambulansın içinde yapıldı. Karaca daha sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.
Bu arada, olay sırasında parkta köpekleri gezdiren diğer Rus bakıcılar dikkat çekti. Köpeklerin hiç birinin bağlı olmadığı ve bakıcıların umursamaz tavırları gözlerden kaçmadı. Daha önce de aynı yerde köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşların olduğu öğrenildi. Vatandaşlar belediye ve polis ekiplerinden köpekler için önlem almalarını, başı boş şekilde köpeklerin gezdirilmemesini istedi.