Bilinçli Kerevit Avcılığı Kursunu Bitiren 50 Kursiyer Sertifika Aldı

Isparta`nın Gelendost ilçesine bağlı Yenice köyünde verilen `Pinter Ağı Donatma ve Bilinçli Kerevit Avcılığı` kursunu başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.



Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Süleyman Demirel Üniversitesi ile Çek Cumhuriyeti South Bohemia Üniversitesi’nin ortağı olduğu “Türkiye’de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi` projesi kapsamında verilen eğitimler 12 gün sürdü.

Eğirdir Gölü’ndeki eğitimlerinin Gelendost ilçesine bağlı Yenice köyünde verildiği projede 25 kadın kursiyere 10 saat teorik `Bilinçli Kerevit Avcılığı` ve 10 gün uygulamalı `Pinter Ağı Donatma` eğitimi verildi. Ayrıca 25 balıkçı da teorik ve uygulamalı olarak `Bilinçli Kerevit Avcılığı` eğitimleri aldı.


Sertifika törenine Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şahlan ve Şükrü Top, ITSO Meclis Üyesi Mustafa Hobanoğlu, SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri, proje ekibi, su ürünleri kooperatifi başkanları kursiyerler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Proje eğitim koordinatörü ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler törende yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bizlere burada çok güzel ev sahipliği yapan Yenice Köyü insanlarına teşekkür ediyorum. Vermiş olduğumuz eğitimlerde hepimizin olan Eğirdir Gölü’ne zarar vermeden nasıl kerevit avcılığı yapılacağı öğretilmiştir. Ayrıca ev hanımlarımıza ek gelir sağlamaları için kerevit avcılığında kullanılan “Pinter Ağı” örme eğitimi verilmiştir. Umarım eğitimler önümüzdeki süreçte pozitif etkilerini gösterecektir.” dedi.

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahlan, projenin amacına ulaştığını belirterek, “Bu projenin ortaya çıkması için emek harcayanlardan biriyim. Proje eğitimlerine katılan kursiyerler daha kolay iş bulma imkânına kavuşacak. Ben bu projeye Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin katılmasını istedim. Fabrikamızda verilen eğitimlerde 17 su ürünleri mühendisi eğitim gördü. Bundan sonra bir iş görüşmesine gittiklerinde boş CV ile gitmeyecekler.” dedi.

Çalışmadan çok memnun kaldığını dile getiren ITSO Meclis üyesi Mustafa Hobanoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak ise “İlçemizde gerçekleştirilen bu güzel eğitimden çok memnunuz. Bu tür faaliyetlere Gelendost Belediyesi olarak her zaman hazırız ve elimizden gelenin fazlasını yaparız.” ifadelerini kullandı.

Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin de "Kerevit ile ilgili çalışmaları bu proje kapsamında Eğirdir’de gerçekleştirilen seminer sonrasında öğrendim. Sonrasında konu üzerinde araştırma yapmaya başladım. Kerevitin bölge ve ülke ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu gördüm. Eminim ki bu projeler sayesinde İlçemiz daha çok gelişme gösterecektir.” ifadelerini kullandı.


ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Top ise Yenice Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bolat Altınok’a plaket verdikten sonra yaptığı konuşmada, talep olduğu takdirde her konuda eğitim vermek için ITSO’nun kapısının açık olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından `Pinter Ağı Donatma ve Bilinçli Kerevit Avcılığı` kursunu başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.