Çka ve Çumed’in Desteklediği Projeler Gerçekleşiyor

Çukurova Medikalciler Derneğinin (ÇUMED) destek verdiği Seyhan Akkapı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı ‘Biyomedikal Cihazların Bakım ve Onarım Elemanı Yetiştirilmesi’ adlı proje kapsamında ilk bilgilendirme ve planlama toplantısı okul binasında yapıldı.

Çka ve Çumed’in Desteklediği Projeler Gerçekleşiyor

ÇUMED Başkanı Nayim Yeldan, Okul Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt, Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüzeli, Sorumlu Öğretmen İbrahim Kaya ve ÇKA İzleme, Değerlendirme Biriminden Serdar Kaya’nın hazır bulunduğu toplantıda; projenin ilk bölümünde yapılması gereken işlemler tek tek gözden geçirildi.
Projenin zamana uygun revize edildiğini söyleyen Kaya, “Proje faaliyetleri planlanan zamandan bu yana değişen parametreler değerlendirilerek revize edildi.” diye konuştu.

Projeye 17 bin lira katkı koyacaklarının altını çizen ÇUMED Başkanı Nayim Yeldan ise, “Dernek olarak bu proje için maddi ve manevi tüm imkanlarımızı seferber ettik. Projeye katılan kursiyerlerin başarılı olabilmeleri için derneğimiz üyesi firmalardaki cihazlar okula getirilerek, mühendislerimiz tarafından eğitim verilecek. Kurs sonunda kursiyerlerin istenen düzeyde bilgi ve donanıma sahip olacağından eminim.” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Dinçkurt da “Çok az bütçeyle istihdam oluşturmaya çalıştık. Eğitim sonunda 30 kursiyerimiz meslek sahibi olacak. Mezun olanların aranan eleman olma vasıflarına kavuşması için ÇUMED’in de katkılarıyla elimizden geleni yapacağız.” dedi.