Rabbani İçin Adana'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Afganistan eski Devlet Başkanı Burhaneddin Rabbani'nin Kabil'deki evine düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmesi nedeniyle, Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rabbani İçin Adana'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi üyeleri 5 Ocak Meydanı yakınlarındaki Kemeraltı Cami'nde öğle namazına müteakiben Burhaneddin Rabbani için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Rabbani için dua edildi

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Abdülaziz Kıranşal, Rus işgaline karşı savaşan Afganistan eski Devlet Başkanı Burhanedin Rabbani'nin bombalı saldırıda öldürdüğünü belirterek, saldırıyı düzenleyenleri lanetlediklerini söyledi. Kıranşal, Rabbani'nin İslam aleminin birlik ve beraberliği için gayret ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Ömrü boyunca kavmiyetçi, mezhebi ve etnik farklılıklar ve taassupların kışkırtılmasının İslam alemi ve Müslümanlar içerisinde tefrika ve düşmanlığa yol açtığını vurgulayan Rabbani, bu tehlikelere karşı İslam ümmetinin duyarlı olmasını istiyordu. İslam toplumlarında ihtilaf ve anlaşmazlıkların temelinin araştırılıp bulunması ve bu unsurların ortadan kaldırılması için yoğun çalışmaların içinde olan Rabbani, Vahdet'in Müslümanlar için hayati bir önem taşıdığını her fırsatta vurguluyordu." Gıyabi Cenaze namazı için toplanan dernek üyeleri, tekbir getirerek, Amerika ve Rusya aleyhine slogan attılar.
Kaynak: İHA