Park Halindeki Kamyona Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı

İzmir’in Konak ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Park Halindeki Kamyona Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron bir firmaya yaptırdığı yağmur suyu kanal yenileme çalışmasının bulunduğu sokağa aşırı hızla giren bir otomobil, hafriyat için park halinde bekleyen kamyona arkadan çarptı. Otomobilde bulunan Ertuğrul Devecioğlu öldü, sürücü Günay Korkmaz ise ağır yaralandı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Boğaziçi Semti 1140 Sokak 72 numara karşısında meydana geldi. Yağmur suyu kanal yenileme çalışmaları devam ettiği sırada sokağa aşırı hızla giren Günay Korkmaz (39) yönetimindeki 35 P 7894 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Çalışma sebebiyel yol ortasına koyulan sarı renkli uyarı ışığına çarpmamak için direksiyon kıran Korkmaz, aracın hakimiyetini kaybetti. Bir binanın duvarına, kaldırıma ve ardından da taşeron firmaya ait park halindeki 35 RF 7894 plakalı kamyona arkadan çarptı. Korkmaz ile arkadaşı Ertuğrul Devecioğlu (33) otomobilde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar polis, sağlık ve AKS 110 ekiplerine haber verdi. AKS 110 ekiplerinin çalışmaları sonucu Korkmaz ve Devecioğlu, sıkıştıkları yerden güçlükle kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Devecioğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonucunda çıkarılan Korkmaz ise ağır yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Korkmaz’ın hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Bazı vatandaşlar, yolda çalışma yapıldığına dair yeteri kadar uyarı levhası bulunmadığını iddia ederek, belediye ve taşefon firmaya tepki gösterdi. Görgü şahitleri ise Gültepe’den Yenişehir yönüne aşırı hızla ilerleyen otomobilin, levhaya çarpmamak için direksiyon kırınca kontrolden çıktığını söyledi. Aydınlatmanın yeterli olduğu yolda duran kamyonun hatalı park edildiğini, uyarı ışığının yetersiz olduğunun görüldüğünü belirten trafik ekipleri de ilk incelemelere göre otomobilin aşırı süratle ilerlediğinin belirlendiğini kaydetti. Hastanede tedavisi devam eden sürücü Günay Korkmaz'ın alkollü olup olmadığının belirlenebilmesi için alınan kan örneğinin laboratuvara gönderildiği ifade edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.