Erbil'deki kürt konferansı gerekli şartlar oluşmadığı için gerçekleştirilmiyor

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde yapılması ön görülen Ulusal Kürt Konferansı'nın, ancak şartlar ve koşulların oluşması halinde gerçekleşeceği belirtildi.

Erbil'deki kürt konferansı gerekli şartlar oluşmadığı için gerçekleştirilmiyor
Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin gelecek ay Erbil'de toplanacak olan Kürt Konferansı'nı iptal ettiği haberleri üzerine Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Kürt yetkililer, “ancak şartlar oluşması halinde bunun gerçekleşeceğini” bildirdi.

Barzani’nin BDP’ye kızarak konferansı iptal ettiği yönünde Türk basınında yer alan haberler üzerine açıklama yapan yetkililer, söz konusu konferansın BDP ile ilgili olmadığına ve 4 ülkedeki Kürtleri bağladığına dikkat çekti.
Adının açıklanmasını istemeyen bir Kürt yetkili, “Bu işle ilgili Divan Başkanı Fuat Hüseyin’in başkanlığında bu konferansın yapılması öngörülüyordu. Ancak Ortadoğu’da yaşanan olaylar da dahil olmak üzere şu ana kadar gerekli şartlar ve koşullar oluşmadığı için konferansın şu aşamada yapılması öngörülmüyor. Yoksa konunun BDP ile alakası yok. Zaten BDP ile alakalı olan bir konferans değildi. Türkiye, İran, Irak ve Suriye olmak üzere 4 ülkedeki Kürtleri ilgilendiren bir toplantı. Bunun hangi maksatla çıkarıldığını anlamış değiliz.” dedi.