Mısır Yüzünden Tartıştılar Köy Bastılar

Adana`nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde bir kişiyle mısır toplama nedeniyle tartışan 5 kişi, akşam saatlerinde köyü basarak kahvehaneye ateş edince bir kişi yaralandı.

Mısır Yüzünden Tartıştılar Köy Bastılar
Olay, Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Sirkenli köyünde bir kişi mısır tarlasında ürününü hasat ettikten sonra dökülen mısırları toplamak için tarlasına geldi. Bu arada tarlasında çok sayıda kişinin mısır topladığını görünce onlardan tarlasından çıkmalarını istedi. Ancak şahıslar tarladan çıkmadı. Bunun üzerine tarla sahibi olayı jandarmaya haber verdi. Tarlaya gelen jandarma ekipleri mısır toplayan şahısları tarladan uzaklaştırdı. Ancak, mısır toplamalarına engelolunmasına kızan 4-5 kişi akşam saatlerinde Sirkenli köyüne giderek köy meydanında araçlardan inip ellerindeki pompalı tüfeklerle önce havaya daha sonra kahvehaneye rastgele ateş etti. Ateş sonucu kahvehanenin camları kırılırken bir kişi ayağından yaralandı. Köyü basan şahıslar daha sonra köyden ayrıldı

Kahvehanenin sahibi Yıldıray Işıklıoğlu (40), mısır toplama nedeniyle kendi köylerinden birileriyle tartışan 4-5 kişinin akşam saatlerinde herkesin sokakta oturduğu bir zamanda köye gelerek pompalı tüfeklerle ateş açmaya başladıklarını söyledi.

Araçlardan inen eli pompalı tüfekli şahısların rastgele ateş ettiğini anlatan Işıklıoğlu, şöyle konuştu: "Şans eseri kimse ölmedi. Adamlar her yere ateş etti. Benim kahvehanenin camlar kırıldı hâla duvarda saçma izleri duruyor. Bu eşkıyalara biz karşılık versek savaş çıkardı. Ama biri bu eşkıyalara dur demeli. İnsanların kendi tarlalarını istila etmeye çalışıyorlar. Bunlar bu gücü nereden alıyor." Jandarma ekibi her yerde köyü basan şahısları arıyor.
Kaynak: İHA