Melikgazi Belediyesi, Bir Günde Park Alanları Çimlendirdi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince yeni inşa edilen parklar ile çim alanları deforme olan eski park alanlarında kesme hazır çim ekimi gerçekleştirdiklerini söyledi
Melikgazi Belediyesi olarak imar planında yeşil alan olarak görülen tüm mekânlarda yeşil alan oluşturulacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Kayseri ilinde mevsim şartları gereği yeşil alanların oluşturulması, bakımı, sulanması ve gübrelenmesinin maliyeti yüksek olmaktadır.

Melikgazi Belediyesi, Bir Günde Park Alanları Çimlendirdi
Çünkü yazları kurak ve sıcak, kış ayları ise uzun ve sert geçmektedir. Bundan dolayı çimlendirme zamanı kısa olmaktadır. Bazen hava şartlarından dolayı çimler yeşermeden kuruyabilmektedir." dedi.
Büyükkılıç, kesme çimlerin çok cazip olduğunu çünkü bu çimlerin her mevsimde döşenebildiğini, döşeme sonrası hemen kullanılabildiğini ve içerisinde yabancı ot olmadığını ifade etti. Kesme çimin, çim ekilmesinden daha ekonomik olduğunu kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, hazır kesme çimler satın alarak serilmesini sağlayarak hem zamandan hem de her an ve mevsim şartı aramadan alanları yeşil sahaya dönüşebilen alanlar elde ettiklerini sözlerine ekledi.