Tefecilik Operasyonunda 6 Kişi Tutuklandı

İzmir'de yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen tefecilik operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 kişiden 6'sı tutuklandı.


İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, zor durumdaki kişilere borç vererek yüksek faiz işlettikleri ve teminat olarak aldıkları gayrimenkullere zorla el koydukları iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlemişti.
Gözaltına alınan 17 kişiden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 15 kişi adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Aralarında suç örgütünün elebaşısı olduğu önü sürülen H.Ç.'nin de bulunduğu 11 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, aralarında H.Ç.'nin de bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Operasyon kapsamında 10 kişi zanlılardan şikayetçi olarak polise ifade vermişti. Gözaltına alınan kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda 4 tabanca, 3 pompalı tüfek ile çok sayıda çek, senet ve tapu ele geçirilmişti.