Kozan`da Narenciye Üretimi Artıyor

Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş üretimin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu belirtti.

Kozan`da Narenciye Üretimi Artıyor

Delibaş, “Narenciye diyarı olan ilçemiz Kozan’da rekoltemiz geçtiğimiz yıla oranla bu yıl oldukça yüksek görünüyor. Dolayısıyla bu da ürünlerimizin fiyatlarında bu yıl hafif bir düşüş olduğunu gösteriyor. Ancak portakal ve mandalinaya bu düşüş pek yansımıyor. Portakal fiyatlarımız geçtiğimiz yıl dalında 30 kuruş iken bu yıl 35 kuruşa yükselirken, geçtiğimiz yıl 40–50 kuruş olan greyfurt ise bu yıl 30-35 kuruş olarak düşünülüyor. Yine geçtiğimiz yıl dalında 70–80 kuruş olan limonun bu yılki fiyatı ise 35–40 kuruş arası değişiyor. Mandalina fiyatımız ise geçtiğimiz yıl dalında 35 kuruş iken bu yıl 40 kuruş olarak düşünülüyor.” dedi.

İlçede narenciye üretiminin geçen yıla oranla yüksek olduğunu kaydeden Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş, “Geçtiğimiz yıl 100 bin dönüm arazimizden yaklaşık 300 bin ton narenciye elde edilmişti. Bu rakam bu yıl biraz artacak gibi görünüyor. Tabi burada en önemli faktör yağışların yüksek olmasına bağlıdır” diye konuştu.

Delibaş; “İlçemizde portakal ve mandalinamızın kalitesi diğer bölgelere oranla oldukça yüksek. Bizler narenciye üreticileri olarak en büyük talibimiz yöneticilerimizden ve iş adamlarımızdan Kozan’ımıza bir adet narenciye meyve suyu fabrikasının yapılması ve ilçemizdeki soğuk hava depolarının sayısının artırılmasıdır. Böylece kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünleri kendi sınırlarımız içerisinde değerlendirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Başkan Delibaş, “Belediye Başkanımız Kazım Özgan’ın sayesinde narenciyemiz İstanbul Ayasofya başta olmak üzere birçok fuar ve etkinliklerde tanıtılmıştır. Başkanımızın ilçemize özgü narenciyenin tanıtımında emeği büyüktür. Tabi bu tanıtım üreticilerimize iyi bir yansıma oldu. Ayrıca geçtiğimiz yıl narenciye işçilerimizin yevmiyeleri 24 lira iken bu yıl 28 liraya çıkardık.” şeklinde konuştu.