"değerli Eşyalarınızın Fotoğraf ve Seri Numaralarını Saklayın"

Alınan bütün tedbirlere rağmen hırsızlık mağduru olan vatandaşlara emniyetten önemli bir uyarı geldi.

Emniyet, şahsa ve mala karşı yapılan saldırılarda olay yerindeki delillerin korunmasının faillerin yakalanmasında önemli rol üstlendiğini belirtti.
Bursa Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, "Tedbirlere rağmen şahsınıza veya malınıza bir saldırı olduğunda; bilhassa evinizden, iş yerinizden ve aracınızdan herhangi bir şeyin çalınmış olması durumunda; uzman ekip gelinceye kadar hiçbir şeye dokunmayınız ve hiç kimseye dokundurmayınız. En kısa zamanda güvenlik birimlerine haber veriniz. Güvenlik birimlerine haber verirken, kendi ev telefonunuzu, hırsızların dokunmuş olma ihtimaline karşı kullanmayınız. Nelerin çalındığını tespit etmek için güvenlik güçlerini bekleyiniz, içeri kimseyi sokmayınız. Ortalığı toparlamayınız, olduğu gibi bırakınız. Zorunlu olarak dokunduğunuz veya yerini değiştirdiğiniz eşya veya nesneleri güvenlik birimlerine bildiriniz. Olay yerinde herhangi bir şey yiyip içmeyiniz. İçtiğiniz sigara veya izmaritini olay yerine atmayınız." denildi.
Çalınan eşyaların en ince ayrıntılarına kadar tanımlanması gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, eşşyaların ayırt edilebilir özellikleri hakkında ev sahibinin güvenlik güçlerine detaylı bilgi vermesi istendi. Değerli mücevher, kürk, halı ve benzeri eşyaların toplu halde de olsa çekilmiş bir fotoğrafı ile televizyon ve müzik seti gibi elektronik eşyaların seri numaralarını gösteren bir listenin, hırsızlığa uğranılması halinde yapılacak araştırmada çok yararlı olacağı vurgulandı.
Otomobil hırsızlıklarında da dellilerin yok edilmemesi istendi. Hırsızlık ardından, otomobilin, bulunduğu yerden hareket ettirilmemesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, araç içerisinden herhangi bir şey alınmaması istendi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Otonuzu silmeyiniz, yıkamayınız. Otonuzun içine girip oturmayınız. Oto içerisinde hiçbir şeye dokunmayınız, dokundurtmayınız. Oto içerisinde hiçbir şeyin yerini değiştirmeyiniz."