Balıkçılar Derneği Başkanı Dalarel: Havalar Serinlerse Balık Fiyatları Düşer

Aylardır beklenen balık avlanma sezonu başladı; ancak fiyatlar beklenilenin üzerinde seyrediyor.

Balıkçılar ise havaların serinlemesiyle birlikte fiyatların düşeceğini kaydetti.

Halen sıcak havanın hâkim olduğunu belirten Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, denizlerin soğumasıyla birlikte balıkların toplu halde bulunacağını ve balık bolluğunun yaşanacağını söyledi.
1 Eylül`de büyük umutlarla denize açıldıklarını anlatan Hüseyin Dalarel, balık fiyatlarının sıcak havalar sebebiyle yükseldiğini öne sürdü.
Havaların serinlemesiyle birlikte balık tezgâhlarının ateşinin düşeceğini kaydeden Dalarel, "Tıpkı insanlar gibi balıklar da serin havada toplu halde gezerler. Dolayısıyla Marmara Denizi`nde hamsinin yanı sıra palamut ve lüferde bolluk bekleniyordu; ancak havalar sıcak olunca beklentimiz şimdilik gerçekleşmedi." dedi.

Ay sonundan itibaren `Kestane Karası` denilen fırtınayla birlikte Karadeniz`den Marmara Denizi`ne balık akımı olacağını kaydeden Dalarel, şöyle devam etti: "Bu akım sırasında havaların da serinlemesiyle balık bolluğu bekliyoruz. Deniz suyu halen sıcak olduğu için serin havayı tercih eden balıklar denizin dibine doğru gidiyor. Hal böyle olunca da istenilen bolluk olmuyor.
Marmara Denizi`nden şimdilik en çok hamsi çıktığını vurgulayan Dalarel, "Perakendede hamsinin kilosu 5 lira, palamudun tanesi ise 8–10 liradan satılıyor. Havalar serinlerse fiyatlar daha da düşecek." ifadelerini kullandı.