Tatilcilerin yeni tutkusu kanyon safari

Kaş'da Saklıkent Kanyonu, macera arayan turistlerin ilgi odağı oldu.

Tatilcilerin yeni tutkusu kanyon safari
Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu, macera arayan turistlerin ilgi odağı oldu. Kumsalda güneşlenmek yerine doğada safari turu yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, kuş ve su sesi eşliğinde kanyonda yolculuk yapıyor.

Kaş'taki Saklıkent Kanyonu, buz gibi suyu, serin havasıyla sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Beydağları'nın bitiş noktasında, 17 kilometre uzunluğunda ve yer yer 300 metre derinliği bulan kanyon, hergün binlerce macera tutkunu turisti ağırlıyor. Düzenlenen turlarla turizme hizmet veren kanyona, Muğla yönünden giriş yapılabiliyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen kanyona ulaşmak için kayalara tutturulan ahşap merdivenleri kullanmak gerekiyor. Kanyona giriş ücreti olarak 3 lira ödeyen maceraseverler daha sonra, doğal yapısı tamamen korunan kanyonda yolculuğa başlıyor. Rehberler eşliğinde tura katılan tatilciler, buz gibi suyun içinde yürüyerek kanyon safari yapıyor.

ÇAMUR BANYOSU YAPILIYOR

Kaş'ta düzenlenen kanyon turlarına Fethiye, Demre ve diğer bölgelerde tatil yapan günlük 4 bin kişi katılıyor. Kanyon safaride bol bol fotoğraf çeken tatilciler, bu macerayı kameralarıyla ölümsüzleştiriyor. Kanyonun sadece 7 kilometrelik kısmında tura izin verilirken, tatilciler attıkları her adımdan faklı bir keyif alıyor. El ele tutuşarak yürüyen turistler, turun ikinci kilometresinde çamur banyosu yapıyor. Parkur boyunca bazı mağaraları da ziyaret etme şansı bulan turistler, turun sonunda ise şelalelerin altına girerek stres atıyor.

Dönüşte yine aynı yolu kullanan doğaseverler, Karaçay'da mola vererek suyun üzerinde kurulan çardaklarda alabalık ziyafeti çekiyor. Hiçbir beton yapıya izin verilmeyen kanyonda gecelemek isteyenler, ağaçların arasında yapılmış ahşap evlerde kalabiliyor.

TURİSTLER ÇOK BEĞENİYOR

Kanyonu safariye katılan Şenel Erdoğan, "Doğa harikası bir bölge. Mutlaka tekrar gelinmesi gereken bir yer" dedi.

İngiliz Sue Whitte ise "Burası dünyadaki en harika yerlerin başında geliyor. Gökyüzü nefis görünüyor. Kayalar ilginç. Muhteşem bir doğanın içindeyiz" diye konuştu.

Belçikalı Heather Andrees da, "Buranın manzarası büyüleyici. Tam bir macera yeri. Su, doğa harika. Tekrar geleceğim" dedi.