Vergili, Canlı Yayında Karabük’ü Anlattı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili katıldığı canlı yayın programında Karabük’te yapılan yatırımları anlattı.

Vergili, Canlı Yayında Karabük’ü Anlattı
Teşviklerin yetersizliğinden yakınan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, teşviklerin gerçek yatırımcılara maddi olarak verilmesi önerisini gündeme taşıdı. Vergili, Karabük’te yapılan çalışmalardan bahsederek Karabük’teki en büyük hayalinin yatırımlarında yapılabileceği bir serbest bölge oluşturmak olduğunu ve o zaman Karabük’te göçün duracağını ve ekonominin daha da hareketleneceğini kaydetti. Başkan Vergili, yaşanılabilir, çok ucuz ancak yaşam standartları çok yüksek bir kent için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Yılbaşından sonra tüm Karabüklülerin şişe suyu kalitesinde su içeceğini belirten Başkan Vergili, bu çalışmayı Devlet Su İşleri Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını ifade etti. Karabük’te 60 kuruşa her tarafa yolculuk edilebildiği, 40 kuruşa ekmek yenilebildiğini, yılbaşından sonra da damacana su almanın tarihe karışacağının altını çizen Başkan Vergili, ayrıca her mahallede oluşturdukları kültür merkezlerinden de övgüyle söz etti

YATIRIMLARINDA YAPILDIĞI SERBEST BÖLGE Karabük’te Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde yüze yakın dolduğunu, genişleme alanlarıyla birlikte bir çalışmanın Valilik tarafından yürütüldüğünü belirten Vergili, bunun başarılı bir çalışma olacağını belirterek “Ancak en büyük şanssızlığımız OSB’nin dağın tepesinde olması. Ben isterdim ki serbest bölge haklarının da alınmış olduğu bir OSB kurulmasıydı. Ancak geçmiş dönemdeki siyasilerin bunu engellemesiyle, çarpıtmasıyla başaramadık. İnşallah ileride bunu başarabiliriz. Benim en büyük hayalim yatırımlarında yapılabileceği bir serbest bölge. O zaman göç durur ve ekonomi daha da hareketlenir” dedi.

“Dağların arasına sıkışmış, hayat mücadelesi veren vilayetleriz” cümlesiyle sözlerine devam eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kendilerine olan güveni su istimal etmeden geride kalan 2.5 yılda vaatlerin çoğunu hayata geçirdiklerine vurgu yaptı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KENT MEYDANI 2.5 yılda maaş almamasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Başkan Vergili, “Karabük tam anlamıyla Cumhuriyet kenti. Karabük’ün tarihi bir eseri yok. Karabük’te tarih anlamında hiçbir şey bulamazsınız. Bizim asıl tarihimiz hemen yanı başımızdaki Safranbolu ilçesi. Karabük’te tarihi bir meydan yapma çalışmalarına başladık ve tüm hızıyla devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl belki de Türkiye’nin en büyük Kent Meydanını vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. İki kademeli bir meydan olacak” dedi.Karabük kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak Bahtı Çıktı Projesinden de bahseden Başkan Vergili, “Bu 13 milyon TL tutarında bir proje. Kastamonu, Zonguldak ve Ankara bağlantısı olan bir kesişme noktası. Seçim zamanında yapılır, yapılamaz diye çok konuşuldu. Şu anda hiçbir problem olmadan çalışmalar sürüyor. İnşallah bayramda küçük bir kısmı çalışmaya başlayacak” dedi. KİMSE “BELEDİYE BİNASINI NEDEN VERDİN” DİYEMEZ Karabük Belediyesinin tüm borçlarını yapılandırdıklarını ve ödemeye başladıklarını belirten Vergili, “Bazı insanların belediye binasını neden Tıp Fakültesine verdiniz diye bana sorma hakları yok. Bunu Kastamonu TV’den ifade ediyorum. Çünkü Karabük Belediyesi inşaatı yapılırken İller Bankasından alınan 5 milyon TL’lik kredinin 1 milyon TL’sini geriye dönüşüm olarak ödememişler. Şu anda o borcu da biz ödüyoruz. “Belediye binası yaptıydım, Tıp Fakültesine neden verdiler” diye konuşmaya hakları yok. İller Bankası ile görüşmelerimiz başladı. Bu borcu da biz ödemeye başladık” dedi.

Karabük Mezarlığından da bahseden Başkan Vergili, “Mezarlıktan 66 kamyon çöp çıktı. 600’e yakın isimsiz mezar var bunları tespit etmeye çalışıyoruz. Her mezarlığımızı pırıl pırıl temizledik. Buraya mescit yapıyoruz. Mezarlıklardaki hizmetimiz farklı bir şekilde devam ediyor. İnternet aracılığıyla mezarlar Belediye internet sayfasından yayımlanacak, vatandaşlar mezarlıklarını internet üzerinden görebilecekler” dedi.

Karabük’te Çelikten Cami yapacaklarını belirten Vergili, şu anda yer planlaması yapıldığını, cami projesinin 5 bin kişilik olduğunu söyledi. Vergili, “Caminin temelini çok yakında atacağız. Dönemimiz içinde inşallah bitmiş olur. Çok özellikli bir Cami olacak. Edirne’deki Selimiye Camii görüldüğünde burası Edirne deniliyorsa, Çelik Cami görüldüğünde de burası Karabük denilecek inşallah” dedi.

Bölgede tur organizasyonlarını uzun süreli tutamama sorununa ilişkin bir soruyu cevaplayan Vergili, Koruma Kurullarının aldığı kararları eleştirdi. Bu kurulun tarihi konakların bahçesine izin vermediği yüzme havuzu sorununa değinen Başkan Vergili, bu ve buna benzer nedenlerle turistlerin uzun süreli tutulamadığını belirtti.
Kaynak: İHA