Kur`an Kursu Öğrencileri Bayram Harçlıklarını Somali’ye Bağışladı

Osmaniye’de Kur’an kursu öğrencilerinin ‘Afrikalı kardeşime el uzat’ sloganı ile başlattıkları yardım kampanyası cami cemaati ve bayanların da katılımı ile büyük ilgi gördü.

Kur`an Kursu Öğrencileri Bayram Harçlıklarını Somali’ye Bağışladı

Mahallede bulunan Gül Cami`de başlatılan yardım kampanyasının bayram sabahına kadar süreceğini kaydeden cami imam hatibi Mehmet Atalay, mahallelerinde genelde fakir insanların bulunduğunu, ancak başlatılan yardım seferberliğinin beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Atalay, “Sayın muhtarımız Mehmet Doğan, mahallemizdeki Bingöllüler Derneği, Urfalılar Derneği, Alevi Kültür Derneği, İl Müftümüz Ramazan Çortul ve sivil toplum kuruluşları bu kampanyaya büyük destek verdiler. Mahallemiz genelde doğu ve güneydoğudan göç eden insanlar yaşıyor. Aileler genelde tarlalarda çalışanlar, boyacılık ve simitçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar. Öğrencilerimiz sabahtan öğlene kadar Kur’an kursuna geliyor, akşama kadar ise simit ya da boyacılık yaparak para kazanıyor. Onlar da bu duygu seline katkıda bulunmak için bir kutu yapıp katkıda bulunmak istediler. Biz inşallah bu yardım seferberliğine başladık ve Kadir Gecesi bayrama kadar bu yardım kampanyamız devam edecek. Her gün gelen bayanlarımızda sadakalarını bu kutuya atıyorlar. Çocuklarımız ‘bayram harçlıklarımızı yollayacağız’ diye bu yola çıktılar. Bu yazıları onlarla beraber hazırladık. Yardım kampanyamız ile bu şekilde tüm Türkiye’ye sesleniyoruz.” diye konuştu.

Kumbarasındaki paraları kampanya kapsamında Somali`ye bağışlayan 10 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Mehmet Çelik, “Bugün biz yardım edersek yarın da onlar bize yardım eder. Kumbaramda biriken bütün paramı Afrika`ya gönderdim.” dedi.

Pazarda çalışan 11 yaşınki İsmail Fırat da şunları söyledi: “Afrika’ya verdiğim paralardan dolayı çok mutlu oluyorum. Ben de pazarda çalışıyorum, sabahtan akşama kadar babama yardım ediyorum. Kazandığım paraları da Afrika’ya bağışladım. Bütün Türkiye’ye 7’den 70’e herkese diyorum ki; “Afrikalı kardeşlerimize yardım edin” Onların üstünde bir giyecek elbisesi tabağında yiyecek yemeği yok. Bizim her şeyimiz var, onara yardım edelim.”