Bakan Çelik: Türk Sporu Adına Üzülüyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe’nin UEFA liginden men edilmesi ile ilgili ilk değerlendirmesini Ankara’nın Polatlı İlçesinde yaptı.

Bakan Çelik: Türk Sporu Adına Üzülüyoruz
Bakan Çelik, “Türk sporu adına üzülüyoruz.” dedi.
Mevsimlik tarım işçilerinin iftar yemeğine katılan Çelik, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa liginden men edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Çelik, “Fenerbahçe gibi taraftarının sayısını da kimsenin çok tahmin edemediği büyüklükteki bir kulübün şuanda karşı karşıya bulunduğu durum, dolayısıyla Türk futbolunun durumu gerçekten hepimizi üzüyor” cevabını verdi.
Takımların hepsinin kendilerinin takımı olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Fenerbahçe marka değeri olan bir kulüp, önemli kulüplerden bir tanesi. Yaşanan tablo hoş değil. Neyse bunun bir an önce neticelenmesi lazım. Bugün de ben yöneticilerini izledim. Gerçekten onların görüşüne katılıyorum. Ne olacaksa olsun. Bu kadar büyük bir camia ile ilgili belirsizliklerin uzun sürmesi hoş değil. Umarım çok daha büyük tahribatlar olmadan, bir şekilde hukuki olarak yolu neyse bir an önce çözülmesi temennimizdir” değerlendirmesi yaptı.


"İDDİALAR ÜZERİNE KONUŞMAYALIM"
Bakanı Çelik, bir gazetecinin, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili sorusuna, "İddialar üzerine konuşmayalım, kesinleştiği zaman söyleyeceklerimiz olur” cevabını verdi. Çelik, “Ben de izledim, o konuda kesin bir şey, bilgi elimizde yok. Zaten siz televizyonlarda aktarırken diyorsunuz ki `sayın Koşaner’e ait olduğu iddia edilen` diye. İddia üzerine konuşmayalım, kesinleştiği zaman söyleyeceklerimiz olur” diye konuştu.


"50 BİN GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK"
Bakanı Faruk Çelik, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında alınacak işçilerin belirlendiğini belirterek, işçi sayısının 50 bine kadar çıkacağını söyledi. Çelik, “Bu sene Toplum Yararına Çalışma ile ilgili önemli adımlar attıklarını" kaydetti.
Bayramdan sonra sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda tespit edilen 23 ilde yaygın bir şekilde proje ile ilgili talepleri karşılayacak bir çalışmanın içerisine gireceklerini ifade eden Çelik, “Şu anda arkadaşlarımız İŞKUR bünyesinde ilgili illerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Gelişmiş illerimizde de mesleki eğitimle ilgili yoğunluğun artacağı bir yılın içerisindeyiz” şeklinde konuştu. Çelik daha sonra mevsimlik tarım işçilerinin yeni çadırlarını gezerek onlarla sohbet etti.