Özgen: Erdemir Düşmanlığının Kimseye Faydası Olmaz

Zonguldak Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Oğuz Özgen, basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Özgen: Erdemir Düşmanlığının Kimseye Faydası Olmaz
Özgen, seçimden sonra Ereğli Belediyesi`nin kurumlara karşı tavrını değiştirdiğini ileri sürerek, mühürlenen iş yerleri için müracaatları bulunduğunu dile getirdi. Özgen, “Erdemir düşmanlığının kimseye faydası olmaz.” dedi.
ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, dün akşam basın mensupları ile düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. ERDEMİR Genel Müdürü Özgen, yemeğin ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgen, bazı yatırım projeleri ile yatırım yapmaya çalıştıklarını ve geçici de olsa personel istihdam etmeyi hedeflediklerini ifade etti.


"ERDEMİR 2008-2009 KRİZİNİ EN AZ ZARARLA ATLATTI"
Kendilerinin yeni tesisler ile istihdama çalıştıklarını dile getiren Özgen, ERDEMİR’in krizi kolaylıkla atlattığını, önde gelen firmalar tarafından da tebrikler aldıklarını ifade etti. Özgen, dünya ve Türkiye ekonomisinin krizden çıktığını, krizin kimi ülkeleri teğet geçtiğini, kimilerini de ağır şekilde etkilediğini söyledi. Türkiye`nin ve şirketlerinin, 2008-2009 krizini başarıyla atlattığını düşündüklerini anlatan Özgen, şöyle konuştu:
``Şu anda bölgemizdeki birinci sorunumuz işsizlik. Çünkü kriz sırasında yüzde 7`lerde olan işsizlik oranı yüzde 10`lara çıkmış durumda. Bölgenin sanki tek istihdam kaynağı ERDEMİR gibi görünüyor. 6-7 bin kişinin istihdam edildiği tersaneler çok kan kaybetti. Gerçekten bölge için büyük kayıp oldu. Bana, arkadaşlarıma, sendikamıza çok sayıda iş müracaatları oluyor. İşsizlik problemine çözüm olarak bazı yatırım projeleriyle istihdama gayret ediyoruz. Yapacağımız yatırımlarla 1–2 yıllık geçici de olsa personel istihdam etmeyi arzu ediyoruz. Bu da insanlara nefes aldırıyor. Biz istihdam yaratmaya yeni tesis kurmaya gayret ederken tesislerimize ruhsat alamıyoruz. Fabrika sahasının Gülüç Deresi mevkiinde yeni bir çelik servis merkezi kuruyoruz ama inşaat ruhsatı alamıyorum. Belediyelerin görevi hizmettir, çalışana, esnafa köstek olmak, eziyet etmek değildir. Belediyeden, tesis kurmak için arsa tahsisi de istemiyorum. Bu tür güçlükler bizi yıldırıyor.``

"ERDEMİR DÜŞMANLIĞININ KİMSEYE FAYDASI OLMAZ"
Yeni projeleri hakkında da bilgi veren ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, Ereğli Belediyesi`nden hizmet alamamaktan yakındı. Özgen, açıklamasında, genel seçimlerde kendisine yönelik yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Özgen, 250 milyon dolara kok fabrikası yatırımı yapacaklarını belirterek, ``Yüksek fırının bakımını yapacağız. Yeniden oksijen fabrikası kuruyoruz. Yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım paketi var. Çevreye yatırımlarımız mevcut. Bunlar sadece para olarak ölçülmemeli. Yatırımlar, bizi yeniden modernize edecek unsurlardır. ERDEMİR Grubu olarak dünyada 30. sırada, Avrupa`da 10, Avrupa Birliğinde ise 5. sıradayız. Yüksek teknolojimiz, dünyada rekabet edebilecek bir kalitemiz var. Yeni tesisler kuracağız. Müteahhit firmalar da buralardan iş alacaklar, yeni istihdam alanları açılacak. Ancak içeride tesis mühürleniyor. Fabrikanın kapısını da mühürleyelim, hep birlikte kurtulalım. Bu akıl tutulmasıdır, başka bir şey değildir. Ben tesis kuracağım, belediye ruhsat vermeyeceksin. Bu durumda ben nasıl istihdam yaratacağım?`` diye ifade etti.

Belediye yetkilileriyle geçen yıl bir araya geldikleri vurgulayan Özgen, şöyle devam etti: ``Şirketin kuruluşundan bu yana ruhsat alınmamış ve kullanılan binalar var. Bunların bu şekilde kullanılması vicdanımıza sığmıyor, hukuka uygun işlem yapmak istiyoruz. Bu şekilde ruhsatsız da çalışmak istemiyoruz. Ben, `ruhsatımı ver, sana para vereyim` diyorum. 2010`da belediye ruhsat için 42, 2011`de 19 dosya gönderdik. Seçimlere kadar da çalışmaları koordineli ve iyi bir iş birliği ile devam etti. Bu sürede de binaların 13 adedine ruhsat, 6`sına da kullanım izni aldık. Fakat seçimlerde ne olduysa akıl tutulması başladı, seçimden sonra da mühürlemeler yaşandı. Seçimler halkın özgür iradesidir. Halk tercihini kullanmıştır. Burada iyi niyet ile art niyet arasında ince bir çizgi var. Bunu da insanların ayırt edebilmelerini arzu ediyorum. ERDEMİR düşmanlığı yaratmanın kimseye faydası olmaz.``

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK, YAPACAĞIZ"
Özgen, belediyeye elektrik, hava gazı, çevre, temizlik ve eğlence vergisi verdiklerine işaret ederek, ``Ruhsat cezaları için 3,8 milyon lira verdik. Verelim, yeter ki ruhsatlarımız verilsin. Bunun dışında festivale yardım, çeşitli sponsorlukları ayrı tutuyorum. Ereğli Belediyesi`ne, halka hizmet olduğu gerekçesiyle suyun metreküpünü 32 kuruştan veriyoruz. Yılda 5 milyon metreküp su sağlıyoruz. Belediyenin ise 2011`in 7 ayında bana ödediği ve halka sattığı fiyat farkından oluşan karı 4.7 milyon liradır. Bu bizim verdiğimiz hizmet değil de nedir?`` diye konuştu. ERDEMİR`in çevreci, modern bir tesis olduğunu belirten Özgen, ``Yeni doğan bebeğin bile endişesi olmasın, her türlü yatırım yapılıyor`` ifadesini kullandı. Genel Müdür Özgen, sorularını da yanıtladığı gazetecilerin ve Ereğli halkının Ramazan Bayramını kutladı.

Bağlık kantininde verdiği iftar yemeğine Erdemir Genel Müdürü Yardımcısı ve İdari İşler Müdürü Samim Şaylan, Erdemir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney ve yöneticiler katıldı.