Bakan Bağış; Nerede Bir Aç Varsa O Bizim Komşumuzdur

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yetimler için düzenlenen iftar programında Türkiye`nin "Nerede bir aç varsa o bizim komşumuzdur.

Bakan Bağış; Nerede Bir Aç Varsa O Bizim Komşumuzdur
" dediğini söyledi.
Türkiye’nin artık çok farklı bir noktada olduğunu belirten Bağış, “Kendi vatandaşlarını yetim bırakan, kendi milletinin değerlerinden kopuk devlet anlayışı tarihe gömüldü. Biz tüm dünyanın ihtiyaç sahiplerine ulaşabilen bir devlet ve o devleti güçlendirebilen bir millet haline geldik.” dedi.
Egemen Bağış, Tuzla Belediyesi tarafından yetimler için verilecek iftar yemeğine katıldı. Semiha Kibar Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Bağış’ın yanı sıra Nefise Karatay, Latif Doğan, Vahe Kılıçarslan gibi ünlü simalar da katıldı.
Egemen Bağış, Tuzla Belediyesi’nin yapmış olduğu bu anlamlı etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Peygamberi yetim olan bir inancın mensupları olduklarını hatırlatan Bağış, ”Onun için yetimleri unutmak gibi bir hatamız olamaz. Fakat, yetimlerle, sanat, siyaset, ve spor dünyasının insanlarını aynı sofrada buluşturmak farklı bir bilincin göstergesidir. Aynı bilinç bugün Türkiye’nin Somali’ye, Filistin’e uzanan elidir. Biz farklı bir Türkiye’nin hazzını yaşıyoruz. Bizim inançlarımızda, ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ anlayışı vardır. Ama Türkiye diyor ki, ‘Nerede bir aç varsa o bizim komşumuzdur.’ Artık Türkiye olarak biz farklı bir noktadayız.” diye konuştu.
Bu akşam hem inanç açısından hem de ecdadın bıraktığı gelenekler açısından önemli bir gece olduğunu kaydeden Bağış sözlerini şöyle tamamladı: “Kendi vatandaşlarını yetim bırakan, kendi milletinin değerlerinden kopuk devlet anlayışı tarihe gömüldü. Biz sadece kendi vatandaşlarına değil, tüm dünyanın ihtiyaç sahiplerine ulaşabilen bir devlet ve o devleti güçlendirebilen bir millet haline geldik.”