Vali Toprak`tan Evde Bakım Hizmeti Gören Hastalara Ziyaret
Vali Mustafa Toprak, evde bakım hizmeti uygulamasından yararlanan iki hastanın ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vali Mustafa Toprak da, evde bakım hizmetinin yeni bir uygulama olduğunu belirterek, eskiden böyle bir uygulamanın olmadığını, insanlarımızın çok zor şartlarda yaşadıklarını ifade ederek, şu an 8 bin 650 kişiye her ay 599.21 TL evde bakım ücreti ödediklerini söyledi. Bunun dar gelirli bir aile için bir nevi asgari ücret düzeyinde bir maaş olduğunu vurgulayan Toprak, bu uygulamayla bakıma muhtaç ve evde bakılması gereken hastalara daha iyi bir şartlarda hizmet almasının sağlandığını söyledi
Vali Mustafa Toprak, Ramazan vesilesiyle evde bakım hizmeti alan Şenol ailesinin aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan çeki anne Kibar Şenol`a takdim etti. Şenol ailesinin ardından aynı mahallede bulunan Arslan ailesinin evini de ziyaret eden Vali Toprak, burada ailenin ağır düzeyde Mental Gerilik ve Epilepsi hastası olan, evde bakım hizmeti gören 9 yaşındaki Aleyna Arslan hakkında baba Alaattin Arslan`dan bilgi aldı.Toprak, 6 çocuklu Arslan ailesinin evde bulunan fertleriyle tek tek ilgilenip sorunlarını dinledi. Sohbet ortamında geçen görüşmenin ardından Arslan ailesinin şükran ve iyi dilekleri ile uğurlanan Vali Toprak, evden ayrılmadan önce Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan çeki anne Aysel Arslan`a takdim etti.
