Suriye’den Kaçan Aile Çocuklarının İsmini `emine Erdoğan` Koydu

Suriye’de çıkan olaylardan dolayı ülkesini terk edip Türkiye’ye gelen aile, doğan kızlarının ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ismini verdi.


Suriye’de çıkan olaylardan dolayı işini kaybederek 3 ay önce Türkiye’ye gelen Chaher Ahmad (30), Alanya’da arkadaşı Kerim Çevrim’in evine yerleşti. Hamile olan eşi Abir Omar’ı (19) 20 gün önce yanına aldığını belirten Chaher Ahmad’ın dün bir kızı dünyaya geldi.

Ortadoğu’da Başbakan Erdoğan sevgisinin çok büyük olduğunu ifade eden Chaher Ahmad, Başbakan Erdoğan’ın "Ortadoğu`nun tek kurtarıcısı" olarak görüldüğünü dile getirdi. Kendisinin de Başbakan Erdoğan’ı çok sevdiğini dile getiren Chaher Ahmad, bu nedenle kızının ismini Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ismini verdiğini söyledi.

Türkiye’ye yerleşmeye karar verdiğini belirten Chaher Ahmad, 3 aylık kalma süresinin dolduğunu bu süreyi 6 ay daha uzattığını söyledi. Chaher Ahmad, eşi ve çocuğuyla Alanya’da uzun süre kalma izni alıp 5 yıllık süreyi doldurduktan sonra Türk vatandaşlığını almak istediklerini belirtti.

Chaher Ahmad, "Emine Erdoğan’ı annem kadar severim. Başbakan Erdoğan’ı Müslüman ülkelerin ve Ortadoğu`nun lideri olarak görüyoruz. Bu nedenle eşinin ismini verdim. Eğer oğlum olsaydı ismini `Recep Tayyip Erdoğan` koyacaktım. Nur topu gibi kızım doğdu. 3 kilo 300 gram olarak doğan kızımı çok seviyorum. O gerçek bir Türk oldu. Bizde inşallah gerekli izinleri aldığımızda gerçek Türk olmayı hedefliyoruz. Bunun için Başbakanımız Erdoğan’ın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum." dedi.