Kürt Siyasetçi İbrahim Güçlü: Karayılan`ı Cemil Bayık Ekibi Satmış Olabilir

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK`nın iki numaralı ismi Murat Karayılan`ın yakalandığı iddialarını değerlendirdi.

Cemil Bayık ekibinin İran`a daha yakın olduğunu söyleyen Güçlü, Karayılan`ın Bayık tarafından satılmış olabileceğini ileri sürdü.
Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Güçlü, Murat Karayılan`ın tek başına yakalanma ihtimalinin bulunmadığını vurguladı. Karayılan`ın birçok insan öldürüldükten sonra yakalanabileceğine dikkat çeken Güçlü, şöyle devam etti: "Murat Karayılan ekibi, sözüm ona, onun dışında, daha Amerika`ya yakın, İran Kürdistan`daki federal yönetim ya da güçlere daha yakın gibi görünüyor. Hatta o daha çok çatışmadan yana olmayan biri olarak görülüyor. İran taraftarlarının Karayılan`ı satabileceği düşüncesi vardı bende. Bundan dolayı olmuş olabilir. Bu ihtimaller var. Fakat bütün onların ötesinde Suriye ihtimalini de göz önüne aldım. Böyle bir şey olabilir. İran`ın açıklamasında bir pazarlık konusu var. Suriye devreye girdi, bir pazarlık sonucu önce açıkladılar sonra Suriye devreye girdikten sonra İran açıklamasında bir değişiklik yaptı. PKK`yı teslim alarak `bize karşı olan saldırıları durduracaksın, falan noktasında` bir anlaşma olabilir mi ihtimali. Çok uzak olmakla birlikte üzerinde durulabilecek bir durum. Doğrusu İran PKK`nın üzerine gitmişti. İran kendisine ihanet edilmiş duygusuna kapılmıştı. Çünkü PJAK, İran-PKK ittifakı ile kurulmuş. İran`daki Kürdistan Demokrat Parti, Komelan`ın öncülüğündeki Kürt hareketenin gelişmesini engellemek içindi. Sorun hayli karmaşık."