Çukurova Belediyesi Kadınlara İş Kapısı Açıyor

Çukurova İlçe Belediyesi ile Çukurova Kadın Platformu ve Ev Kadınları Derneği (EVKAD) ilçede yaşayan kadınların çeyiz sandıklarında duran el işi ürünlerini satabileceği bir pazar oluşturulmasına yönelik protokol imzalandı.

Çukurova Belediyesi Kadınlara İş Kapısı Açıyor
Başkan Vekili Ali Batman’ın imzaladığı protokole göre, Çukurova Kadın Platformunun öncülüğünde, kadınların çeyiz sandıklarında atıl olarak duran ürünlerinin pazarlanması amaçlanıyor.

Çukurova Kadın Platformu sözcüsü Özden Özgür Onar ile EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmalarının günümüz şartlarında kaçınılmaz olduğuna değinerek, Çukurovalı kadınların projeye sıcak bakacaklarına ve destekleyeceklerine inandıklarını söylediler. Haftanın belirli bir gününde Güzelyalı kapalı semt pazarında oluşturulacak sergide el ürünlerinin sergileneceğini ve ilçe halkının da büyük ilgi göstereceğini beklediklerini ifade ettiler.

Başkan Vekili Ali Batman da yaptığı kısa konuşmasında, böylesine halka yönelik sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Batman, “Başkanımız Yıldıray Arıkan, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem vermektedir. Bu anlamda gelen ve halkın yararına olan her etkinliğe sıcak bakmaktadır. Bu anlayışımız da ilçe halkı tarafından büyük beğeni toplamaktadır” diye konuştu.