ROJ TV Murat Karayılan haberini yalanlıyor

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan yakalandı. PKK'nın ele başlarından olan Murat Karayılan'ın son durumu. Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini TRT verdi. TRT'nin haberine göre Murat Karayılan İran'da yakalandı. Murat Karayılan'ın yakalandığını PKK yalanladı. Murat Karayılan kimdir.? Murat Karayılan'ın yakalandığını İran doğruladı

ROJ TV Murat Karayılan haberini yalanlıyor
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan yakalandı. PKK'nın ele başlarından olan Murat Karayılan'ın son durumu. Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini TRT verdi. TRT'nin haberine göre Murat Karayılan İran'da yakalandı. Murat Karayılan'ın yakalandığını PKK yalanladı. Murat Karayılan kimdir.? Murat Karayılan'ın yakalandığını İran doğruladı. Murat Karayılan hakkında son durum. Beyazgazete.com'da.

Anadolu Ajansı: Karayılan değil ikinci adam yakalandı


İran'ın resmi haber ajanslarından Fars’ın bildirdiğine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, terör örgütü PKK'nın “iki numaralı isminin” yakalandığı haberlerini teyit etti.

Fars ajansının haberinde şu ifadeler var:

"Burucerdi, Meclis'te bugün gazetecilerin PKK'nın iki numaralı isminin yakalandığı haberlerine ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Bu haber doğrudur, İran istihbarat birimleri, bu terör örgütünün iki numaralı ismini yakalamıştır" ifadesini kullandı.

Burucerdi, "İstihbarat güçlerimiz, PKK'nın iki numaralı ismini tutuklayarak çok önemli bir iş başarmışlardır" dedi. İran'ın bir başka resmi haber ajansı Mehr de "PKK;nın ikinci adamının yakaladığı haberi doğrulandı" başlığı altında şu ifadelere yer verdi:

"İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, terör örgütü PKK’nın ikinci adamının İran tarafından yakalandığını doğruladı.

Mehr haber ajans parlamento muhabirinin bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi’nin basın toplantısında gazetecilere vediği demeçte PJAK terörist örgütünün ülkenin batısındaki eylemleri hakkında açıklama yaparak, bu terörist eylemlerin PKK terörist örgütünün ikinci adamının yakalanması dolayısıyla yapıldığını söyledi.

Alaeddin Burucerdi, İran İstihbarat güçlerinin önemli bir operasyonu sonucu PKK’nın ikinci adamının yakalandığını belirtti. Burucerdi, Devim Muhafızları’ndan da bu gibi başarılı ve etkin operasyonlar bekleneceğini vurguladı."

Murat Karayılan Kimdir?

1954 Birecik doğumlu. PKK Terör Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu an örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçtı.

Sonra silahlı güçlerin sorumluluğuna getirildi. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulunuyor. Bu nedenle örgütün derinlerinin sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan'a yönelik aleni bir saldırı yapmak şimdilik zor görünüyor.

Karayılan şartların olgunlaşması hâlinde PKK'nın dağdan inebileceği görüşünü savunuyor ve silahlı mücadelenin aslında bittiğini biliyor. Avrupa görmüş ‘kravatlı' terörist olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte lider konumunda ancak derin yapının baskıları karşısında çaresiz.

Bu nedenle, suikast ihtimaline karşı sürekli yer değiştiriyor.

Karayılan, Nisan 2009'da El Cezire'ye konuşmuştu

Kandil Dağı'nda El Cezire'nin sorularını yanıtlayan Karayılan, "Şimdi durum çok hassas ve tehlikeli. İki ihtimal var ve biz ikisine de hazırız; ya büyük bir savaş ya da çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi." diye konuşmuştu. PKK'nın "Ankara ile anlaşılmış bir çözüme daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğunu" ifade eden terör örgütü lideri, "Türkiye, bizden askerî yollarla kurtulamadı. Aynı zamanda bunu siyasi olarak da denediler ama başarısız oldular. Siyasi çözümün kapalı olmasının nedeni bu." ifadelerini kullanmıştı.

El Cezire'nin Irak muhabiri Zeyna Hodr'un sorularını cevaplayan Karayılan, "Eğer kuzey Irak'ta PKK'dan kurtulsalardı, bu bizim bittiğimiz anlamına gelmezdi. Çünkü biz Türkiye'nin içerisindeyiz ve güçlüyüz" diye eklemişti.

Karayılan, Ekim 2007'deki bir başka röportajında ise "Türkiye ile savaşa hazır olduklarını" söylemişti. El Cezire muhabiri Hoda Abdel-Hamid'e konuşan Karayılan, TBMM'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyonu düşündüğü dönemde Türkiye sınırı içinde saldırı hazırlığı yaptıklarını aktarmıştı.