Fazıl Say ve Çocuk Senfoni Orkestrası Konseri Mest Etti

Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde, Doğuş Çocuk Orkestrası ile dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say`ın birlikte verdikleri konser binlerce klasik müzikseveri bir araya getirdi.

Fazıl Say ve Çocuk Senfoni Orkestrası Konseri Mest Etti
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, yaz konserleri kapsamında önceki akşam Ayvalık`ta verdiği konserde dünyaca ünlü ve henüz 4 yaşındayken piyano çalmaya başladığı için `dahi` unvanına sahip olan sanatçı Fazıl Say`a eşlik etti. Ayvalık Belediyesine ait Açık Hava Tiyatrosu`ndaki konseri, halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü Şef Prof. Rengim Gökmen yönetti. Konserde, Ayvalık Amfi Tiyatro`yu hınca hınç dolduran yaklaşık 10 bin kişi unutamayacakları bir gece yaşadı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say solistliğindeki konserlerde Gershwin`in Rhapsody in Blue eserinden, Tchaikovsky`nin İtalyan Kapriçyosu, Borodin`in Poloveç Dansları`na kadar birçok sevilen klasik müzik eserini 7`den 70`e Ayvalık Açık Hava Tiyatrosunu dolduran müzikseverlerle buluştu. Ayvalık`taki konseri Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü gibi ünlü isimler de izledi

Konserin sonunda sanatseverler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Konserden elde edilen gelirin Tohum Otizm Vakfı`na bağışlandığı vurgulandı.
Kaynak: İHA