Yedi Kişiye Hayat Veren Tayyip‘in Adı Parkta Yaşayacak

Çubuk‘ta bisiklete binerken ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları 7 kişiye bağışlanan küçük Tayyip Özdemir‘in adı Çubuk‘ta bir parkta yaşatılacak.

Özdemir, ehliyeti bulunmayan bir kişinin sokakta kendisine çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırılmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Küçük Tayyip, ailesinin organ bağışı kararı almasıyla birlikte, bir kez daha 7 kişide can bulmuştu.

Küçük Tayyip‘in ailenin zor bir karar alarak organ bağışında bulunduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 7 yaşında hayata gözlerini yuman ve organları ile 7 kişiye hayat veren küçük Özdemir‘in adının parkta yaşatılacağını belirtti. Çubuk Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve siyasi parti ilçe başkanlarını küçük Tayyip‘in isminin yaşatılacağa parka götüren Başkan Özden, küçük Tayyip‘in ailesinin isteği üzerine parkın isminin ‘Tayyip Özdemir Parkı‘ olacağını anlattı. Yaşanan kaza ve

sonrası olayları hakkında da bilgi veren Başkan Özden, şunları söyledi:

"Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Ancak ailenin almış olduğu karar örnek bir davranıştır. Ailemize, organ nakli için aldıkları karardan ötürü teşekkür ediyorum. Küçük Tayyip‘in ailesinin isteği üzerine Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şahin ve Öztepe sokaklarının birleştiği alanda bulunan bu parkada onun ismini yaşatmak istiyoruz. Yaklaşık 2500 metrekare alan üzerine kurulan bu parkımızda, küçük Tayyiplerin oynaması için oyun grupları, sentetik çimli futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolu, oturma

grupları, kamelyalar ve çok çeşitli bitkiler bulunmaktadır" dedi.

Yapılan hizmet ve verilen isim olarak parkın çok iyi düşünüldüğünü söyleyen Kent Konseyi Başkanı Tekaüt, ilçe adına Özden‘e ve ekibine teşekkür etti. Tekaüt, Kent Konseyi olarak yapılan hizmetlerin her zaman yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Özden‘e teşekkür eden Tayyip‘in babası Murat Özdemir de oğlunun isminin bir parkta yaşamasının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, orda oynayan çocukları gördükçe bir nebzede olsa acısının hafifleyeceğini belirtti.

Kaynak: İHA