Eroğlu‘nun Tekrar Bakan Olması Afyonkarahisar‘da Sevinçle Karşılandı (Özel)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun, 61. Hükümet‘te de Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nı yürütecek olması memleketi Afyonkarahisar’da sevinçle karşılandı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun, 61. Hükümet‘te de Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nı yürütecek olması memleketi Afyonkarahisar’da sevinçle karşılandı.

        Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eroğlu’nun bugüne kadar yaptığı çalışmalarla hem Türkiye’de hem de dünyada kendini ispatlamış birisi olduğunu söyledi. Eroğlu’nun bir bilim ve icraat adamı olduğunu dile getiren Çoban, “Başbakanımızın Eroğlu’na tekrar bakanlık görevi vermesi çok sevindirici. Bakanımızın Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye ve dünyaya yaptığı hizmetlerin artarak devam edeceğine inanıyorum. Tekrar bakan olması limiz için sevindirici ve mutluluk vericidir.” dedi.

        İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Veysel Eroğlu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kolay kolay vazgeçemeyeceği kişilerden birisi olduğunu söyledi. Eroğlu’nun kabinedeki en tecrübeli ve bilgili kişilerden birisi olduğunu dile getiren Sel, “Eroğlu’nun tekrar bakan olacağını yüzde 98 bekliyorduk. Çünkü, Eroğlu Afyonkarahisar’a görevi süresince çok sayıda yatırım yaptı. Söz verdiği yatırımlar ve yapacağı bir sürü hizmet daha var. Eğer bakanlık verilmeseydi üzülürdük. Eroğlu’nun tekrar bakan olması ilimize ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Bakan olması bizi çok mutlu etti. Eroğlu’nun Afyonkarahisar ve Türkiye’ye hizmetleri artarak devam edecektir.” diye konuştu.

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek de Veysel Eroğlu’na tekrar bakanlığın verilmesinin beklenen bir sonuç olduğunu söyledi. Zeybek, şunları söyledi: “Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok yakından tanıdığı, yıllarca beraber çalıştığı birisi. Veysel Eroğlu, Başbakan’a ustalık döneminde de çok yardımcı olacak bir bakan. Eroğlu’nun bakan olması Afyonkarahisar için büyük bir kazançtır. Eroğlu, bakanlık döneminde bugüne kadar verdiği hizmetleri kat kat artırarak devam ettirecektir. Eroğlu’nun bakan olmasından kazançlı çıkan Afyonkarahisar oldu.”

61. Hükümet‘te Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nı yürütecek Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948‘de Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde doğdu. Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü‘nü bitirdi. Doktorasını İTÜ‘de tamamladı. Hollanda Delft‘de araştırmalar yaptı. 1984‘de doçent, 1991‘de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, Kiptaş, BİMTAŞ, Hamidiye İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ‘de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ‘da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45‘i yabancı dilde olmak üzere 350‘nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı.

23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili olan Eroğlu, 60. Hükümet‘te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası.