Tutuklu Vekiller İçin Dayanışma Kartları Gönderildi

Hatip Dicle ve tutuklu 5 milletvekili için Ezilenlerin Sosyalist Patisi (ESP) dayanışma kartları gönderdi.

Tutuklu Vekiller İçin Dayanışma Kartları Gönderildi
12 Haziran Genel Seçimleri‘nde Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Diyarbakır milletvekili seçilen Hatip Dicle‘nin vekilliğinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesine tepkiler devam ediyor. ESP Diyarbakır İl Örgütü, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle ve Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu 5 tutuklu milletvekiliyle dayanışma kurma amacıyla Ofis Postanesi‘nden kartlar gönderdi. Basın açıklamasında konuşan ESP Diyarbakır İl Örgütü Sözcüsü Mustafa Naci Toper, "12 Haziran seçimlerinde rekor oyla

seçilen Hatip Dicle‘nin milletvekilliği YSK tarafından düşürüldü. Gerek Hatip Dicle‘nin vekilliğinin düşürülmesindeki hukuksuzluk, gerek serbest bırakılmayan 5 blok milletvekillerinin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu tür saldırılara sessiz kalmayacağız" dedi.

Hatip Dicle ve tutuklu bulunan 5 blok milletvekili için 10 günlük imza kampanyası başlattıklarını belirten Toper, Diyarbakır‘ın tüm sokaklarında, mahallerinde tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmesi, Hatip Dicle‘nin mazbatasının geri verilmesi ve yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için 6-12 Temmuz tarihleri arasında imza toplayacaklarını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından başta Hatip Dicle olmak üzere tutuklu 5 milletvekiline dayanışma kartları gönderildi.

Kaynak: İHA