Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri 8. Olağan Genel Kurulu

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Birlik başkanlığına yeniden Kamil Özcan seçildi.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 8. Olağan Genel Kurulu, Burdur Belediyesi Halk Pazarı Uzay Çatı‘da yapıldı. Büyük katılım sağlanan genel kurula Balıkesir, Adana, Muğla, Denizli Konya, Antalya,Uşak, Amasya olmak üzere birlik başkanları, oda başkanları ve protokol mensupları katıldı.

Bir konuşma yapan Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, "Burdur önemli bir yer, Burdur bu ülkenin markasıdır. Biz çiftçimiz için, üreticimiz için kim ne yapıyorsa ona destek veririz. 3 bin üye ile başladık, üye sayımızı 5 bine çıkardık, üye artışımıza rağmen aynı hizmeti verdik. Yeni binamıza kavuştuk, binamızın menteşelerini söktük. Orası sizin eviniz, istediğiniz gibi girip işleminizi yaptırabilirsiniz. Gölhisar, Tefenni Çavdır ve Çeltikçi ilçesine birlik şubesi açtık.

Altınyayla ve Ağlasun ilçesinde üye sayısı arttırıldığında şube açacağız. 10 tane yeni araba aldık. Burdur‘da bir düve toplama merkezi olması gerekiyor. Burada şeker fabrikası altında 20 dönüm düve toplama arsası aldık, 282 bin 900 TL‘ye aldık. 32 bin tohumlama yapılıyordu, şu anda 52 bin tohumlama yapılıyor. İnek yarışması sayesinde Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı olarak büyüdü. Düve satışlarında ihalelerde mesaj hattı kurduk, tüm gelişmeleri size mesaj olarak bildiriyoruz. Burdur‘daki düve fiyatları,

ülke genelinden yüksektir. 2007-2010 yılında öz varlık 3 kat arttı ve 4 trilyon 520 bin 740 TL oldu" dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği‘nin Türkiye‘de bir güç olduğunu ifade eden Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise, "Ümit ediyorum ki, bu birlik, Burdur‘un marka şehir olmasını daha yükseklere çıkaracaktır. İnşallah Burdur, kendi sütünü kendi ilinde üreten bir şehir haline gelecektir" diye konuştu.

Burdur‘un marka ürünlerine Tarım Bakanlığı tarafından özel fiyat verilmesi gerektiğini dile getiren CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da, "TBMM‘de 9 yıldır tarım ve hayvancılığı değerlendiriyorum. Eti, sütü, anasonu, şekeri, yoları, göletleri konuşuyorum. Hizmete laf ettiğimiz yok ama alın terimizin heba edilmesinden de üzüntü duyuyorum. TBMM‘de Sayın Başbakana, Sayın Tarım Bakanı‘na şunu söyledim, ‘Elinizi, vicdanınıza koyun, yurtdışından aldığınız et, süt, tereyağı, dış alımına son verin.

Müslüman mahallesinde salyangoz satmayı bırakın; bize bir değnek, bir köpek, bir de kepenek verirseniz 300-350 koyunu güderiz‘ dedim ama iktidar bu sesime kulak vermedi, hala süt, et alımı yapılıyor. Ben tarım ve hayvancılık ülkesiyim, benim ülkemde her şey var. Ben uyarıları yapmayı devam edeceğim. Keşke burada Tarım Bakanımız olsaydı, alın terimizin toprakta kalmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümeti tarafından 5 bine yakın damızlık düve dağıtımı yapıldığını ve 39 köy kooperatifine destekleme verildiğini dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise "Biz Allah‘ın izniyle dünyanın gelişmiş ülkesi olacağız. Bu ülkede bazı durumlarda ceketin düğmeleri yanlış bağlanmış, onun için bu millet her şeyi çok net bir şekilde görüyor. 10 yıl önceki tarım ve hayvancılığı yapmıyoruz" dedi.

Konuşmalarından sonra Faaliyet ve Denetim Raporu, 2010 yılı tahmini bütçesi okundu, tahmini ek bütçe onayı ve ibrası yapıldı.

Mevcut başkan Kamil Özcan ve eski başkanlardan Ahmet Horzum‘un oluşturduğu iki liste ile gidilen seçimde, birliğe kayıtlı 5 bin 150 üyeden 2 bin 430‘u oy kullandı. Oyların 18‘inin geçersiz sayıldığı seçimde mevcut başkan Kamil Özcan bin 873 oy alarak, yeniden başkan seçildi. Ahmet Horzum ise 539 oyda kaldı.

Başkan Kamil Özcan, daha sonra kürsüye çıkarak yetiştiricilere teşekkür etti. Özcan‘ın listesinde şu isimler yer aldı:

"Yönetim Kurulu (Asil): Kamil Özcan, Metin Ünsal, Turan Çayır, Mehmet Altınkaynak, Turgut Üstün, Hüseyin Karakaya, İbrahim Özçoban. Yönetim Kurulu (Yedek): Mustafa Sağlam, Abdil Kadir Aksoy, Ali İhsan Koca, Gültekin Öz, Aydemiz Altay. Denetleme Kurulu (Asil): Hüsnü Şakı, Tahir Parlak,Hüseyin Tak. Denetleme Kurulu (Yedek): İbrahim Kartal, Kamil Ural, Metin Ersoy."

Kaynak: İHA