Turgut Özal Üniversitesi’Nden Başarılı Öğrencilere Burs

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, LYS’de ilk 100’de Turgut Özal Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere bin 500 TL, ilk binde tercih edenlere ise bin TL başarı bursu verileceğini söyledi. Oral, aynı zamanda kayıt olan tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar verileceğini belirtti.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, LYS’de ilk 100’de Turgut Özal Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere bin 500 TL, ilk binde tercih edenlere ise bin TL başarı bursu verileceğini söyledi. Oral, aynı zamanda kayıt olan tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar verileceğini belirtti.

    Rektör Prof. Dr. Erol Oral, Turgut Özal Üniversitesi’nin kapılarını 2010–2011 eğitim -öğretim yılında öğrencilere açtığını hatırlattı. 2011–2012 öğretim yılında Hukuk ve Mühendislik fakültelerine de öğrenci alınacağını dile getiren Oral, “Önümüzdeki yıl tıp fakültesinin de eğitime başlaması planlanıyor.” dedi.

    Oral, Turgut Özal Üniversitesi’nin öğrencilere tanıdığı imkânlarla ilgili bilgi verdi. Öğrenciler için hazırlanmış bir burs paketi bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Oral, “Geçtiğimiz yılda öğrencilere yüksek oranda burs imkânı sunmuştuk. Üniversitemizi ilk yüzde ve ilk binlik dilim içinde tercih edecek öğrencilere cep harçlığı da veriyoruz. İlk yüzlük dilim içinde tercih edenlere aylık bin 500, ilk binlik dilim içerisinde tercih edenlere de bin TL olmak üzere bir başarı bursu var. Öğretim yılı boyunca da başarılı öğrencilere ilave bir başarı bursu veriyoruz. Bunlar, ortalaması 3.70 ve üzerinde olan öğrencilerin faydalandığı burslardır. Bu burs 250 TL olarak veriliyor. Bunların dışında kayıt yaptıran tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar veriyoruz.” şeklinde konuştu.

    Toplumun her kesimine karşı sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini söyleyen Oral, dinamik akademik kadrosu ile eğitim-öğretimde araştırmayı ön planda tuttuklarını vurguladı.

    Yurt dışında işbirliği anlaşması yapılan üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri yapıldığını aktaran Oral, “Mesela üç seneyi burada okuyup son seneyi Erasmus Programı kapsamında, yurt dışında tamamlamak suretiyle çift diploma almak gibi imkânlar mevcut.” diye konuştu.

    Oral, öğrencilerin sosyal beceri ve hobilerini geliştirmelerine imkân vermek amacıyla, tiyatro, müzik, siyaset, ekonomi gibi çeşitli alanlarda kulüp çalışmalarına da ağırlık verildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER İKİNCİ BİR YABANCI DİL ÖĞRENME İMKÂNINA DA SAHİP

Üniversitedeki eğitim dilinin Türkçe olduğunu söyleyen Oral, “Biz bunu özellikle tercih ettik. Beşinci yıla bırakmadan eğitimi tamamlama gibi bir avantajı ve ana dilde eğitim vermenin önemi ve özelliği çerçevesi içinde yola çıkarak bu modeli seçtik.” dedi.

    Bununla birlikte iyi bir yabancı dil eğitimi de verdiklerinin altını çizen Oral, “Haftada 12 saat, birinci sınıf öğrencilerine dil dersleri verilmekte. Bu ikinci sınıfta da aynı oranda devam ediyor. Üçüncü, dördüncü sınıflarda da uygun programlara göre dil dersleri var. Öğrenciler dört yılı tamamladıklarında, hazırlık okullarında öğrenilen seviyede İngilizce öğrenmiş oluyorlar.” şeklinde konuştu.

    İkinci bir yabancı dil öğretiminin de mümkün olduğunu söyleyen Oral, “Öğrenciler, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Çince, Rusça ve Arapça’dan birini seçip ikinci bir dili de öğrenme imkânına sahip.” açıklamasını yaptı.

    Oral, “Türkçeye dayalı eğitime ilave olarak, bu sene ayrıca yurt dışından da öğrenci alabilmeye imkân vermek ve ülke içinden de ‘ben yabancı dile dayalı eğitim almak istiyorum’ diyenler için İşletme Bölümü’nde İngilizce sınıfını da açtık.” diye konuştu.

“LEEDS METROPOLİTAN ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMI İÇİN YÖK’E BAŞVURDUK”

Lisansüstü eğitim programlarını da başlattıklarını aktaran Oral, şöyle devam etti: “4 programımızda yüksek lisans ve doktora programlarımız da başlatılmış olacak. Programlarımızdan bir tanesi de İngiltere’deki Leeds Metropolitan Üniversitesi ile ortak bir lisansüstü eğitim programı. Ona da öğrenci almak üzere YÖK’e başvurduk. Öğrencilerimizi burada başlatıp daha sonra Leeds Metropolitan Üniversitesi’ne göndermek suretiyle ortak bir lisansüstü eğitim programı gerçekleştirmiş olacağız.”

    Yakın bir gelecekte Türkiye’nin en parlak ve gelişmiş üniversitelerden biri olmaya aday olduklarını söyleyen Oral, “Etlik’teki mevcut binalarımız, önümüzdeki yıllarla birlikte daha da gelişecek. Yeni binalarla, yeni fakültelerimizin temelleri atılacak. İstanbul Yolu üzerinde kampüs çalışmalarımız da gündemimizdeki önemli konulardan.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ 5 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecinin devam ettiğini anımsatan Oral, 25 Temmuz’da başlayan Turgut Özal Üniversitesi tanıtım günlerinin 5 Ağustos’a kadar devam edeceğini söyledi. Oral, “Dileyen her öğrenci üniversitemizi rahatlıkla ziyaret edebilir. Tercihler konusunda destek hizmeti vermek üzere de kapılarımız açık. Hangi puan türünde hangi üniversiteleri, hangi alanlarda tercih etmek istiyorlarsa fikirlerini alıp, uzman elemanlarımız da onlara puanlarına uygun olan, geçtiğimiz yıllardaki taban puan seviyelerini de dikkate alarak, destek hizmeti vermekte.” diye konuştu.

    Turgut Özal Üniversitesi’ne geçen yıl büyük bir talep olduğunu kaydeden Oral, “İlan ettiğimiz kontenjanların hemen hemen tamamına yakını dolmuştu. Biz bu sene de aynı oranda yüksek bir talebin olacağını bekliyoruz.” dedi.