Okuma Salonları Sbs‘de Yüzde 65 Başarı Gösterdi

Şanlıurfa‘da faaliyet göseren 27 okuma salonu Seviye Belirleme Sınavında (SBS) yüzde 65 başarı gösterdi. Okuma salonlarında okuyan yaklaşık bin yoksul öğrencilerden 674‘ü çeşitli okullara yerleşti. İldeki 27 okuma salonunda yaklaşık 240 gönüllü öğretmen ders verdi.

Şanlıurfa‘da faaliyet göseren 27 okuma salonu Seviye Belirleme Sınavında (SBS) yüzde 65 başarı gösterdi. Okuma salonlarında okuyan yaklaşık bin yoksul öğrencilerden 674‘ü çeşitli okullara yerleşti. İldeki 27 okuma salonunda yaklaşık 240 gönüllü öğretmen ders verdi.

Şanlıurfa‘da yoksul ailelerin çocuklarını okutmayı hedefleyen okuma salonları SBS‘de büyük başarı elde etti. 27 okuma salonundan 3‘ü SODES kapsamında desteklenirken geriye kalan 24‘ü özel kuruluşlar tarafından desteklendiği belirtildi. Şanlıurfa okuma salonları sorumlusu Mehmet Öztürk beklediklerinin üstü bir başarı elde ettiklerini söyledi. Fedakar öğretmenlerin katkısıyla yoksul öğrencilere derslerin verildiği okuma salonlarında okuyan öğrencilerden 27‘si Fen liselerine yerleşirken, 39‘u Anadolu öğretmen, 371‘i Anadolu, 43‘ü sağlık,10‘u sasyal bilimler, 66‘sı meslek liseleri olmak üzere 647 öğrenci çeşitli liselere yerleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Öztürk şunları söyledi: "Öğrencilerimizin başarı sonucuna bakarak hedeflediğimiz sonuca ulaştığımızı düşünüyoruz. Asıl amacımız dersanelere gidemeyen, zor şartlarda okula giden öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktır. Anadolu‘nun her ilinden gelen fedakar öğretmenlerin desteği ile şehrimizin çeşitli semtlerinde okuma salonları açtık. Okuma salonlarının son dönemlerde eğitime büyük katkı sunduğunu istatistiklerden anlıyoruz." Okuma salonlarını gelecek yıllarda daha da geliştirerek eğitim faaliyetlerini sürdüreceğini dile getiren Öztürk, " her yıl okuma salonlarının sayısında artış gerçekleşiyor. Bu artış bundan sonrada devam edecek. Bunun için altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğretmenlerimiz herzaman olduğu gibi yine görev için hazır olduklarını belirtiyorlar. Bu yıl 1000 öğrenciye ücretsiz eğitim verdik. bu sayı önümüzdeki yıl daha da artacak." dedi.

BOZOVA ANAFEN ETÜT MERKEZİNİN BAŞARISI YÜZDE 85

Şanlıurfa‘nın Bozova ilçesinde faaliyet sürdüren Bozova Anafen Etüt Merkezi‘nin başarısı da göz doldurdu. etüt merkezi, 100 öğrencisinden 85‘ini çeşitli okulara yerleştirdi. Etüt merkezi, Fen lisesine 5 Anadolu öğretmen lisesine 12, anadolu liselerine 47, Sağlık liselerine,18 Endüstri meslek liselerine 34, Anadolu İmamhatip liselerine11 ve Sosyal bilimler lisesine 1 öğrenci olmak üzere 85 öğrenci yerleştirdi. Etüt merkezi Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, İlçede eğitim anlamında büyük bir açığı kapattıklarını söyledi.