50 Kalp Hastası ‘Sağlıklı Kalpler Yürüyüşü‘nde Buluştu

Balıkesir‘de özel bir hastanede kalp ameliyatı olan 50 hasta, "Sağlık Kalpler Yürüyüşü"nde biraraya geldi. Yakınlarının da katıldığı etkinlikte hastalar, ormanlık alandaki egzersizin ardından doktorlar nezaretinde 20 dakika yürüdü.

Balıkesir‘de özel bir hastanede kalp ameliyatı olan 50 hasta, "Sağlık Kalpler Yürüyüşü"nde biraraya geldi. Yakınlarının da katıldığı etkinlikte hastalar, ormanlık alandaki egzersizin ardından doktorlar nezaretinde 20 dakika yürüdü.

Özel Balıkesir Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik, şehir girişindeki Değirmen Boğazı mesire alanında yapıldı. Çeşitli tarihlerde kalp ameliyatı olanlar, sabah saatlerinde İzmir yolu üzerindeki hastanede toplandı. Otobüslerle Değirmen Boğazı‘na gidilerek kahvaltı edildi. Hastanede görevli kalp damar cerrahı Opr. Dr. Abdülkadir Ercan, altı ayda 150 açık kalp ameliyatı yapıldığını söyledi. Ercan, "Hepiniz ilaçlarınıza dikkat ediyorsunuz. Bir kısmınız, yürüme egzersizi ve spor faaliyetini de ihmal ediyor. Aslında bunu sağlıklıyken alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Haftada en az dört gün yürüyüş yapılmalı. Bundan sonra senede iki kez bu tür etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi. Açık kalp ve koroner bypass ameliyatı olan, kalp kapakçığı değiştirilen hastaları açıkhava etkinliğinde topladıklarını ifade eden Opr. Dr. Ercan, amaçlarının ameliyattan sonra her şeyin bitmediğini göstermek olduğunu söyledi. İlaçların yanında egzersizlerin de çok önemli olduğun işaret eden Ercan, "Hastalarımızın yaş ortalaması yüksek olsa da birçoğu bu yürüyüşü yapabilecek kapasitede. Hedefimiz, bu organizasyonu dernek ve vakıf çatısı altında düzenlemek ve kamuoyunu bilgilendirip dikkatlerini çekmek." şeklinde konuştu.

Özellikle kalp hastalarına, doktor kontrolunda olmak şartıyla haftada üç gün 20-25 dakika tempolu yürüme ve ardından hafif bir terleme tasvise eden Opr. Dr. Ercan, "Rahatsızlığı olmayan hastalar, ameliyattan sonra rahatlıkla bu egzersizleri yapıp vücutlarını kondisyonel hale getirebilir. Ramazan ayında, özellikle şeker hastalarına orucu tehir etmelerini öneriyoruz. Bu dönemde susuz kalan vücutta birçok prolem ortaya çıkabilir." dedi.

Daha sonra hastalar, etkinliğe katılan işadamı İbrahim Yavaşça nezaretinde önce kültürfizik harekeleri yaptı, ardından da 2 kilometrelik parkurda 20 dakika boyunca tempolu yürüdü.