Meram Tıp’Ta Kuvöz Sayısı İki Katına Çıkarılacak

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 15 kuvözle hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 800 metrekarelik yeni ve geniş bir alana taşınarak, kuvöz sayısı 30’a çıkarılacak.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 15 kuvözle hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 800 metrekarelik yeni ve geniş bir alana taşınarak, kuvöz sayısı 30’a çıkarılacak.

        Konya ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, çalışmaların ardından tam teşekküllü bir ünite haline getirilecek. Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ, durumu kritik hastaların bakıldığı 3’üncü düzey yoğun bakım bölümünün de yer alacağı yeni ünitenin 3 ayda tamamlanacağını bildirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ile Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin ayrı binalarda olmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hamdi Arbağ, anne ve bebeğine aynı binada hizmet vereceklerini, Konya’nın ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni bir ünite kuracaklarını söyledi. Prof. Dr. Arbağ, “Şehrimiz büyüdükçe hasta sayımız da doğal olarak artıyor. Ünitemizin yoğunluğundan dolayı bazı hastalarımızı il dışına sevk etmek zorunda kalıyoruz. Bu ünitemizi açarak kapasitemizi de iki katına çıkaracağız. Artık hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kalmayacağız.” dedi.



Hastane bünyesindeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinin üst katına yapacakları Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin projesinin hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Arbağ, “Ünitemizi 800 metrekarelik alana kuracağız. Ünite içerisinde 2 adet anne odası, 1 adet emzirme odası, 2 adet izolasyon odası, 1 adet toplantı salonu, 1 adet dinlenme odası, 30 kuvözlü yoğun bakım birimi, mutfak, doktor ve hemşire odaları yer alacak.” diye konuştu. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yılda ortalama 850 hastaya hizmet verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Arbağ, bu sayının yeni ünite ile daha da artacağını vurguladı.