Havuza Giren 15 Çocuk Rahatsızlanınca Hastaneye Başvurdu

Antalya‘nın Alanya ilçesinde bir otelin havuzuna giren 15 çocuk, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Olayın, bir çocuğun havuza dışkı yapmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Alanya‘nın Türkler beldesindeki 4 yıldızlı bir otelde meydana gelen olayda, havuza giren 15 turist çocuk, bir süre sonra rahatsızlanarak, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle dün gece Alanya Özel Hayat Hastanesi‘ne kaldırıldı. Yaklaşık 3 saat gözetim altında tutulan çocuklar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Özel Hayat Hastanesi Opr. Dr. Ali Öz, çocukların bir çoğunun ayakta tetkikleri yapıldıktan sonra taburcu edildiklerini söyledi. 15 çocuğun ishal şikayetiyle geldiğini belirten Öz, "Olayın çocuk havuzuna girenlerde olduğunu belirledik. İlk tespitimize göre çocuklardan birisinin havuza dışkı yapmasından kaynaklandığı yönünde" dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise, çocuklardan birinin çocuk havuzuna dışkısını yaptığını belirterek, "Bazı çocuklarda mide bulantısı başlamış. Ailelerde tedirgin olmuş ve güneşten etkilenen çocuklarını bile hastaneye getirmişler. 15 kadar çocuk hastaneye getirilmiş ve ayakta tedavi edilip taburcu edilmişler" diye konuştu.

Mide bulantısı ve yüksek ateş şikayeti olan çocukları otele ait bir minibüsle hastaneye götürdüklerini anlatan otel yetkilisi K.B., "Havuza dışkı bırakılmasından dolayı çocuklarda bir takım rahatsızlık oldu. Çocukların birçoğu hastanede ayakta tedavi edildi. Çocukların durumu iyi" dedi.

Kaynak: İHA