Chp Milletvekili Yılmaz’Dan Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, basında sansürün hala devam ettiğini iddia ederek özgür basından yana olduklarını söyledi.

Chp Milletvekili Yılmaz’Dan Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Uşak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile İl Başkanı Mahmut Ünal, kentte görev yapan gazetecilerin sorunlarını dinledi. Çeşitli suçlardan yargılanan 3 bin gazetecinin bulunduğunu ve bunların yaklaşık 60 tanesinin ise tutuklu bulunduğunu belirten Dilek Akagün Yılmaz, Türkiye’de sansürün hala devam ettiğini savundu. Uşaklı gazetecilerden sorunları rapor haline getirerek raporu kendisine vermelerini de isteyen Dilek Akagün Yılmaz, çözüm için destek olacaklarını söyledi. Gazetecilerin özlük haklarını kullanamadığını ve özgür basından yana olduklarını ifade eden Dilek Akagün Yılmaz, “Türkiye’de 3 bin gazeteci çeşitli suçlardan dolayı yargılanıyor. Yaklaşık 60 gazeteci de tutuklu bulunuyor. Ülkemizde sansür hala devam ediyor. Biz CHP olarak gazetecilerin özlük haklarının korunmasını arzu ediyoruz. Bugünkü iktidar basın kuruluşlarındaki muhalif düşüncede olan gazetecileri dışlayıp yandaş basın oluşturmaya çalışıyor. Tutuklu gazeteciler arasında CHP Milletvekili Mustafa Balbay da var. Biz CHP olarak meclis açıldığında tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler için yasal düzenleme yapılmasını isteyeceğiz. Tutuklu milletvekilleri için yapılacak düzenlemede iktidarın sözünde durmasını isteyeceğiz. Uşaklı gazeteciler olarak yaşadığınız temel sorunları içeren bir rapor hazırlayıp bana verirseniz, meclis kürsüsünden sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağıma söz veriyorum. Sorunlara çözüm bulamasak dahi basının temel sorunlarını gündeme taşımış oluruz” dedi.

CHP olarak özgürlükçü yeni bir anayasa istediklerini de ifade eden Dilek Akagün Yılmaz, “ AK Parti iktidarı yeni anayasa yapacağını söylüyor. CHP olarak biz de özgürlükçü yeni bir anayasadan yanayız. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA