Bursalı Gençler Toplumu Okutmaya Kararlı

Her 100 kişiden sadece 4´ünün kitap okuduğu Türkiye´de, Bursalı gençler tarafından anlamlı bir kampanya başlatıldı.

Her 100 kişiden sadece 4´ünün kitap okuduğu Türkiye´de, Bursalı gençler tarafından anlamlı bir kampanya başlatıldı. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, halkın kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla ´Kitap Okuma Kampanyası düzenledi. Her kesimden insanın destek verdiği etkinlikte, vatandaşlar 2 saat boyunca kitap okudu. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi´nin organizasyonuyla gerçekleştirilen kitap okuma kampanyası, Heykel’deki Tarihi Belediye binasının arkasında bulunan amfide gerçekleştirildi.

        Kampanya kapsamında Osmangazi Gençlik Meclisi tarafından Osmangazi Tren İstasyonu’nda, Bursa Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu (TOG) tarafından Görükle’de, İznik Gençlik Meclisi tarafından İznik’te ve Harmancık Gençlik Meclisi tarafından Harmancık’ta insanlar bir araya gelerek 2 saat boyunca kitap okuyor. İlçe gençlik meclisleri tarafından da eş zamanlı başlatılan kitap okuma kampanyasının şehir merkezindeki ayağına, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın, Program Yapımcısı ve Sunucusu Doğukan Erdem Kutlu, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Etkinlik hakkında bilgi veren Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, kentteki sivil toplum çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Gençlerin sivil toplum faaliyetlerine katılmalarında öncü olduklarını vurgulayan Darılmazlar, kitap okuma kampanyası ile çok anlamlı bir hareket başlattıklarını dile getirdi. Darılmazlar şunları söyledi: “Kampanya kapsamında Bursa Gençlik Meclisi üyeleri ve Bursa’daki sivil toplum örgütleri, şehrin 5 ayrı noktasında okuma kampanyasını başlattı. Bizler burada sadece kitap okumuyoruz. Aynı zamanda insanların kitap okuma oranına da dikkat çekmek istiyoruz. İnsanları okuma konusunda özendirmeye çalışıyoruz.” Tüm Bursa gençlerinin kenetlenerek anlamlı etkinliği yürüttüğünü anlatan Darılmazlar, kitap okuma kampanyasının farklı zamanlarda şehrin değişik yerlerinde devam edeceğini söyledi.

“TÜRKİYE’DE 12 BİN KİŞİYE BİR KİTAP DÜŞÜYOR”

        Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da, Bursa Kent Konseyi’nin farklı ve değişik çalışmalardan bir tanesini daha başlattıklarını vurguladı. Pala, "Gençlik Meclisimiz kitap ve gazete okuma ile ilgili kampanya gerçekleştiriyor. Türkiye’de 12 bin kişiye bir kitap düşüyor. Her 100 kişiden 4’ü kitap okuyor. Bu hiç iç açıcı bir durum değil. Türkiye’nin kültür düzeyinin artması şart. Bizler Bursa Kent Konseyi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yaptığı bu çalışmayı yürekten kutladığını söyledi. Kampanyaya katılan vatandaşlara, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in yazdığı ´Gençlerle Başbaşa´ adlı kitabı hediye edildi.