Lys Türkiye İkincisi: Şifre Söylentilerine Kulaklarımı Tıkayıp Çalıştım

ÖYSM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre, TS2‘de Türkiye ikincisi olan Yunus Emre Narin, şifre söylentilerine hiç takılmadan çalıştığını ve bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

Lys Türkiye İkincisi: Şifre Söylentilerine Kulaklarımı Tıkayıp Çalıştım
ÖYSM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre, TS2‘de Türkiye ikincisi olan Yunus Emre Narin, şifre söylentilerine hiç takılmadan çalıştığını ve bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

    Yeşilırmak Dershaneleri ve Özel Nilüfer Eğitim Kurumları, LYS’de ilk 10’a 4, ilk yüze ise 9 öğrenci sokmayı başardı. Yeşilırmak Derhanesi Fomara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile dereceye giren öğrenciler basına tanıtıldı.

    Yeşilırmak Dershaneleri Eğitim ve Rehberlik Koordinatörü Muharrem Aydın, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Öğrencilerin, öğretmenleri tarafından kendilerine verilen programı çok iyi uyguladığını ve bu başarının geldiğini belirten Aydın, başarılı gençleri tebrik etti.

    Özel Nilüfer Koleji Müdürü Abdurrahman Büyüktepe ise elde edilen başarının ekip çalışmasının bir ürünü olduğunu kaydetti. Başarının, düzenli ve disiplinli çalışma sonucu geldiğini vurgulayan Büyüktepe, “Öğrencilerimiz, belki çok yorulmadılar ama düzenli ve disiplinliydiler. Nilüfer’de derece adeta gelenek oldu. Önceki yıllarda da 1., 2., 3.’lüklerimiz vardı.” diye konuştu.

    TS2‘de 560.342 yerleştirme puanı ile Türkiye ikincisi olan Yeşilırmak Dershaneleri ve Özel Nilüfer Eğitim Kurumları öğrencisi Yunus Emre Narin de mutluluğunu paylaştı. Başarısında, öğretmenlerinin payının çok büyük olduğunu vurgulayan Narin, çok yoğun çalışmadığını ancak düzenli çalıştığını ifade etti.

“FATİH ÜNİVERSİTESİ’Nİ İSTİYORUM”

Hocalarının verdiği programlara uyarak çalıştığını belirten Narin, Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumak istediğini kaydetti. Sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Narin, “Çalışmaya lise birde başlasınlar. Lise üçü beklerlerse çok geç kalırlar. Yaz tatilini de iyi değerlendirsinler. Havalar sıcak ama yapacak bir şey yok.” şeklinde konuştu.

    Derece beklediğini, ancak ikinciliğin sürpriz olduğunu belirten Narin, şifre söylentilerinden etkilenip etkilenmediği yönündeki soruya ise “Hayır hiç etkilenmedim. Kulaklarımı tıkayıp sadece çalıştım. Sınava konsantre oldum.” yanıtını verdi. Başarılı öğrenci, Gemlik’te oturan ev hanımı annesi Ayşe Narin ile memur babası İlyas Narin’e telefonla haber vermediğini, eve gidince söyleyeceğini sözlerine ekledi.

İLK 10’DA 4 DERECE

Sonuçlara göre, Yeşilırmak Dershaneleri öğrencileri Nevzat Ali Anı TS 1‘de Türkiye dördüncüsü, Özgür Şeker TS1‘de Türkiye 7.‘si, Nurettin Türk TS2‘de Türkiye 9‘uncusu, Muhammet Fatih Atakan Biçkici TS1‘de Türkiye 11.‘si, Enis Faruk Erdem TS1‘de Türkiye 50.‘si, Mustafa Cahit Eren ise TS1‘de Türkiye 52.‘si ve Mansur Nizam TS2’de Türkiye 82.’si olmayı başardı.