Fıkra Yarışmasında Birinciliği Layık Esen Bulunamadı

Malatya’da 40 kişinin 149 eserle katıldığı Fıkra Yarışması’nda birinciliğe layık eser bulunamadı.

Malatya’da 40 kişinin 149 eserle katıldığı Fıkra Yarışması’nda birinciliğe layık eser bulunamadı.

Malatya Belediyesi tarafından 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Malatya Fıkraları Yarışması‘nın sonuçları, düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Senarist yapımcı Ünal Küpeli‘nin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 40 kişinin 149 eserle katıldığı yarışmada ödül töreninde birinciliğe layık eser bulunamadı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır , İl Genel Meclisi Toplantı Salonu‘ndaki törende yaptığı konuşmada, belediye olarak sosyal ve kültürel alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Son olarak Malatya fıkraları ile ilgili yarışma tertip ettiklerini ifade eden Çakır, “Malatya, binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, her döneminde önemli devlet adamı, alim, bilim adamı, sanatçı yetiştirmiş; kültür, tarih ve medeniyet bakımından zengin bir ildir. Malatya fıkraları ile ilgili şimdiye kadar genel anlamda ciddi bir derleme çalışması yapılmamış. Bu konuda basılmış bir eser de yok. Etkinlik ile tarih ve kültür açısından zengin ilimizin fıkralarını derlemeyi amaçladık." dedi.

Jüri üyelerinden Cengiz Çağlayan ise eskiden belediyelerden sadece yol, su, elektrik gibi hizmetlerin beklendiğini; ancak artık bu beklentilerin değiştiğini; sosyal ve kültürel alanlarda da hizmetler yapılmasının önemli olduğunu anlattı.

Jüri üyelerinden Ünal Küpeli de Malatyalıların çok zeki olduğunu ve hayatla dalga geçmesini bilen insanlar olduğunu, bu yarışmada bu özelliği fazla göremediğini ifade etti. Jüri Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk ise Malatya‘nın birçok alanda olduğu gibi fıkralarıyla da meşhur bir yöre olduğuna dikkat çekerek Malatya fıkralarını bir araya getirilerek, gelecek nesillere aktarmak için böyle bir çalışma yaptıklarının altını çizdi.

Yarışmada birincilik ödülünü kazanmaya layık fıkra bulunamadı. İkinciliği yarışmaya Malatya‘dan katılan Kazım Kılıçdoğan, üçüncülüğü ise İstanbul‘dan katılan Latif Mahmat aldı. Yakup Fırat, Muhammed Toy ve Ümit Çalışıcı ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

İkinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, mansiyon olarak da 3 kişiye 500‘er lira ödül verildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, jüri üyelerine katkılarından dolayı katılım belgesi verdi, cumhuriyet altını hediye etti.