Kocaeli İlçe Hastanesine 30 Yataklı Ek Bina Yapımında Sona Gelindi

Yapımına 9 ay önce başlanan Kocaali İlçe Hastanesi 30 Yataklı Ek Bina inşaatı tamamlanıyor Toplam 2 bin 350 metrekare alan sahip binada son işlemler gerçekleştiriliyor.

9-10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan binanın fayans-asma tavan ve çevre düzenleme işleri yapılırken 2 ay içinde kullanıma hazır hale geleceği kaydedildi.

Yeni yapılan binanın Giriş katında 4 yataklı diyaliz ünitesi, röntgen ve laboratuar üniteleri bulunan tam teşekküllü 24 saat hizmet verecek acil serviste hizmete girecek.

Yapımı devam eden bina ile ilgili konuşan Hastane Müdürü Yahya Oruç, “Yeni Binanın en ince ayrıntısını takip ediyoruz boya renkleri bile ilgili danışmanlarının görüşünü alarak yapıyoruz. Hastane girişlerini hasta kabulleri otel lobisi gibi tasarlıyoruz. Ayrıca yanımızda bulunan ve özelleşen SEDAŞ arazisinden 2 bin 100 metrekare arsa özelleştirme yüksek kurulundan hastanemize alınmış olup toplam arsamız yaklaşık 7 dönüme çıkmıştır” dedi.

Uygulamaların devamlılığını sağlamak için tüm güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Oruç, “Yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha fazla nitelikli sağlıklı yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getirmek için hastanenin yapılması için Bu zorlu yolda, azimli çalışmaları ve inançlarıyla bize yön ve güç veren fedakâr çalışkan Kocaali Kaymakamı Sayın Necmi Akman başta olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Hasan Ali Çelik Beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

İnsan yaşamına saygıyı ifade eden sağlık teşkilatı Kocaali de 2006 yılından itibaren sürekli büyüyerek kısa sürede Ülke standartlarında Modern bir binaya kavuşmuştur”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 14 Temmuz 2007’ de Sakarya Meydanında Kocaali’ye 30 ek bina yapılacağını müjdelemişti. Halen 15 yataklı olarak hizmet veren bina tamamlandıktan sonra toplam 45 yatak kapasitesine yükselecek.

Kaynak: İHA