Gaziantep’Te Kırsal Kalkınma Yatırımları, 40 Proje İle Hayat Bulacak

Gaziantep’te ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında 40 projeye yaklaşık 10 milyon TL civarında hibe desteği verildi. Gaziantep, uygulanacak proje sayısı bakımından Türkiye 4’ncüsü oldu.

Gaziantep’te ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında 40 projeye yaklaşık 10 milyon TL civarında hibe desteği verildi. Gaziantep, uygulanacak proje sayısı bakımından Türkiye 4’ncüsü oldu.

Yeni adıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında, Gaziantep’te kabul edilen 40 proje ile ilgili hibe desteği protokol sözleşmesi töreni düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 2006 ve 2010 yıllarını kapsayan birinci dönemde toplam 248 projenin alındığını, yapılan değerlendirme ve bütçe imkanları sonucu da 81’inin programa alındığını hatırlattı. Bu projelerden 66’sının yatırımlarının tamamlandığını ve bunlara 16 milyon hibe desteğinin sunulduğunu kaydeden Kamçı, “Bu verilen hibelerin 2-3 katını da değerli yatırımcılar yaptı. Dolayısıyla milli ekonomiye, tarıma çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. 2011-2015 yılları için yürütülen 6’ncı etapta ise bugüne kadar 68 başvuru gerçekleşti. Bunlardan 6 tanesi ilk değerlendirme sonucunda elendi ve bakanlığa 62 proje sunuldu. Bakanlıkça bütçe imkanları dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda da 40 proje hibe programına alındı.” dedi.

Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz da başta Gaziantep merkez olmak üzere tüm ilçelerde potansiyel yatırımcıları bilgilendirerek, daha çok yatırım yapılması için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Türkiye genelinde 2011 yılında uygulanacak proje sayısına bakıldığında Gaziantep’in Türkiye 4’ncüsü olduğunu belirten Yılmaz, “Gaziantep’te 2011 yılında toplam 40 proje uygulanacak. Gaziantep’te 62 projemiz bakanlığa gönderilmiş ancak bütçe imkânları nedeniyle 40 projeye izin verilmiştir. Bu projeler ile bir taraftan yatırım yapılırken, bir taraftan da işsizliğin önlenmesine katkıda bulunulacaktır.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, yatırımcılarla hibe desteği protokol sözleşmesi imzalandı.