Denizli’De Her Hafta 26 İşyeri Açılırken 6’Sı Kapanıyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, ilde, haftada ortalama 25 yeni iş yeri açılırken 6 iş yerinin ise kapandığını söyledi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, ilde, haftada ortalama 25 yeni iş yeri açılırken 6 iş yerinin ise kapandığını söyledi.

KOSGEB İdaresi Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Denizli’de 400 kişiye 16’lı gruplar halinde girişimcilik eğitimi verildi. Eğitimi alan kursiyerler, DTO konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Denizli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Denizli Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bağcı, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, KOSGEB Denizli İl Müdürü Kemal Bildiş, İŞ-KUR İl Müdürü Mevlüt Akman ve kursiyerler katıldı.

Müdür Akman, kurumlarının, eğitim için 147 bin 368 TL para harcadığını, eğitim programı sonunda katılma belgesi alarak iş kuran girişimcilerin “Yeni Girişimci Desteği” başvurularının incelendiğini ve sonuçlandırma işlemlerinin yapıldığını söyledi.

DTB Başkanı Tefenlili de hem işsizliğin azaltılması hem de iş hayatına yeni katılacak insanlara istihdam sağlamakla beraber girişimcilik ruhunun geliştirilerek istihdamın artırılması gerektiğini ifade etti. Tefenlili, “Denizli’de girişimcilik eğitimi alan 400 kişiden 32’si kendi işini kurarak 120 kişiye istihdam sağladı.” dedi.

DTO Başkanı Özer de Denizli’de ortalama olarak haftada 25 iş yeri açılırken, yaklaşık 6 işyerinin ise kapandığını belirtti. Bu oranın, Denizli ve Türkiye açısında önemli olduğunu vurgulayan Özer, “Eskiden KOSGEB’in açılımı ne olduğu bilinmezken, bugün neler yaptığını, neye destek verdiğini biliyor ve başvurularda bulunuluyor. Eskiden bu tür kurumların sadece tabelası görülüyordu.” diye konuştu.

KOSGEB Denizli İl Müdürü Kemal Bildiş ise Denizli’nin KOSGEB desteklerinde Türkiye’de ilk üçe girdiğini açıkladı. Bildiş, şöyle dedi: “Ülkemizde bir kişiyi istihdam etmenin maliyeti 300 bin TL olduğunu düşünürsek, bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu görürüz. Bizim kaynaklarımızla bir kişiyi istihdam değil, büyük işletmelerin kurulmasını sağlayarak başka kişileri de istihdam etme çabasındayız. KOSGEB, 750 milyon liralık kaynağından 10 bin kişinin istihdamına katkı sağladı. Bu desteklerin 350 milyonu Denizli’ye geldi. Burada 3 bin 500 kişinin istihdamına kaynak sağlandı. Son bir yılda onayladığımız proje sayısı 450 civarında. Buradaki destek miktarı da 30 milyona yakın. Son bir yılda 950 girişimcimize eğitim verildi. Eğitimde Türkiye’de ilk üç ilin arasındayız. Eğitim alanların içinde iş kuranların oranı yüzde 10 civarında.”